Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

FC Nordsjælland sender en del ansatte hjem: Arbejdspladser er truede

Superliga-klubben frygter ikke at få sine transfermillioner, og derfor sender man nu medarbejdere hjem, som kan se frem til at blive en del af trepartsforliget, skriver klubben i en pressemeddelelse.

De er gode til at udvikle og sælge spillere, men frygt for ikke at få de transfersummer, der er til gode, og som kman eventuelt skal sælge for til sommer, får nu FC Nordsjælland til at sende nogle medarbejdere hjem. Således er der kun Superliga-truppen og nøglemedarbejdere tilbage i FC Nordsjælland.

Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at de medarbejdere, der sendes hjem, i perioden vil få støtte fra regerings tredjeparts ordning og dermed få udbetalt fuld løn. Dermed kan de returnere til deres stillinger, når tingene bliver bedre. 

Læs også:Målkonger: Urørlig på Superligaens bomber-trone

FC Nordsjælland er ganske enkelt bekymret for, om man eksempelvis kan indkræve de nødvendige millioner for en spiller som Mikkel Damsgaard, der skifter til Sampdoria til sommer. 

-Vi er som klub og organisation, ikke mindst takket være en stor indsats fra vores dygtige medarbejdere, fans og sponsorer, nået til et sted, hvor vi er robuste og stabile. Men den globale krise udfordrer vores fremtid såvel som alle vores konkurrenters ditto. Arbejdspladserne i FCN er truede, hvis ikke vi udviser ansvarlighed og rettidig omhu, fordi vi ikke kan kontrollere den indflydelse krisen har på vores omgivelser.

- Vores model er f.eks. meget afhængig af vores evne til at udvikle og sælge dygtige fodboldspillere. Men langt de fleste af de penge, vi har solgt spillere for det seneste år, er lige nu tilgodehavende i lande, som er endnu hårdere ramt af krisen, end vi er i Danmark. Der er også usikkerhed om TV-penge, så længe vi ikke er i stand til at spille kampe, usikkerhed om præmiepenge osv., siger administrerende direktør Søren Kristensen og forklarer videre:

Læs også:Dansk målmand i MLS: Jeg føler mig virkelig klar til landsholdet

-Vi vil først og fremmest sikre vores ansattes arbejdspladser og fremtid samt en bæredygtig klub for vores fans, sponsorer og samarbejdspartnere. Indtil nu har vores ansatte alle arbejdet hjemmefra ud fra regeringens og myndighedernes anbefaling. Anbefalinger der i går, fuldt forståeligt, blev yderligere eskaleret og nu giver endnu større begrænsninger i vores alles dagligdag.

- I denne situation har vi derfor besluttet at søge regeringens trepartsordning, hvor vores ansatte får fuldstændig fri fra arbejde, og skal blive hjemme, men til gengæld kan vi garantere for deres løn og arbejdsplads fremadrettet, som det ser ud nu. En garanti vi ikke ville kunne give uden denne beslutning. Vi ved endnu ikke, hvor længe dette vil være nødvendigt. Men som det ser ud nu, vil det finde sted indtil myndighederne og regeringen ændrer på deres vurdering af situationen i vores land, hvorefter vi med glæde vil kalde vores ansatte tilbage til klubben. Vores intention og forhåbning er stadig at kunne spille denne sæson færdig og dette arbejder vi for sammen med de relevante interessenter.

Læs også:Steinlein: Kan ikke fokusere på gulddrømmen lige nu

Læs også:Coronavirus: Skal holde 1,5 meters afstand: Dansker har lige spillet kamp

Læs også:Hvem træner, og hvem holder fri? Sådan tackler din klub coronapausen