• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Hvem træner, og hvem holder fri? Sådan tackler din klub coronapausen

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Superliga-klubberne håndterer pausen vidt forskelligt. Tipsbladet.dk giver dig overblikket.

Af Anders Dehn

Dansk fodbold er lukket ned. Sådan da.

For mens hverken Superligaen, divisionerne eller serierne afvikler kampe, træner nogle af holdene stadig. Andre har sendt deres spillere hjem. Og nogle ved endnu ikke, hvordan de skal håndtere situationen.

Tipsbladet.dk gennemgår her de 14 Superliga-klubber og ser på, hvad de har meldt ud om de kommende to uger, hvor ligaen ligger stille, mens nationen forsøger at undgå smitte med coronavirus.

AC Horsens:
Spillerne er sendt hjem til på mandag. I løbet af weekenden beslutter manager Bo Henriksen sig for, om træningen skal fortsætte fra næste uge.

AGF:
Holdet skulle have spillet mod Randers FC torsdag aften, men kampen blev aflyst. I stedet fik spillerne fri. Klubben ved endnu ikke, hvordan de kommende dage og uger forløber for førsteholdet. Al ungdomstræning er dog midlertidigt stoppet, og administrationen er lukket.

Brøndby IF:
Spillere og trænere er blevet bedt om ikke at møde til træning. Det gælder både førsteholdet og ungdomsholdene.

Esbjerg fB:
Alle Superliga-spillere er sendt hjem i 14 dage med individuelle træningsplaner. Også akademiet og administrationen lukker ned.

Læs også:BREAKING: Superligaen indstiller foreløbig alle kampe - også AGF-Randers

FC København:
Træningen er indstillet på ubestemt tid. FCK forventer desuden, at returopgøret mod Istanbul Basaksehir i næste uge ikke skal spilles som følge af myndighedernes tiltag.

FC Midtjylland:
Superliga-truppen trænede torsdag formiddag, men er sendt hjem resten af denne uge. Klubben beslutter sig i løbet af weekenden, hvad der skal ske fra næste uge.

U19-holdets Youth League-kamp mod Ajax, som var programsat til tirsdag i næste uge, er udsat.

FC Nordsjælland:
Træningen fortsætter, men kun "få gange i ugen".

- Dog bliver det i mindre grupper og mindre hyppigt end normalt. Træningen er frivillig for hver enkel spiller, skriver klubben på sin hjemmeside.

En række ungdomsspillere fra Ghana, der var på besøg i Farum, sendes desuden hjem og går i 14 dages frivillig karantæne. Al akademitræning sættes på pause.

Hobro IK:
Spillerne træner videre som normalt, men administrationen kører med minimumsbemanding, siger formand Lars Kühnel til Nordjyske.

Læs også:Randers-spiller om udsat kamp: Det lyder steneren, men jeg skal lave lektier

Lyngby BK:
Klubben har stillet spillerne frit for, om de vil træne sammen på træningsanlægget. Trænerteamet vil være til rådighed, "dog i så korte tidsrum som muligt", som Lyngby formulerer det.

Ansatte i administrationen arbejder som udgangspunkt hjemmefra, og ungdomstræning er suspenderet.

OB:
Førsteholdet holdt fri resten af denne uge, men træner normalt igen fra mandag. Træning for akademiholdene er sat på pause de næste to uger. 

Randers FC:
Superliga-spillerne holder fri resten af ugen, men træner normalt fra mandag. Al ungdomstræning er dog suspenderet, og ansatte i administrationen arbejder hjemmefra.

Silkeborg IF:
Superliga-holdets træning er suspenderet på ubestemt tid.

SønderjyskE:
Truppen holdet fri resten af ugen. Trænerteamet beslutter derefter, hvordan den kommende halvanden uge skal udforme sig. Al ungdomstræning er sat i bero.

Haderslev Idrætscenter, hvor holdet normalt træner, er dog lukket, så hvis førsteholdet skal træne, bliver det et andet sted.

AaB:
Der er ingen fælles træning for spillerne indtil onsdag den 18. marts. Derefter vurderer AaB situationen på ny. Ungdomsafdelingen og administrationen er begge lukket til 29. marts.

Læs også:FCK slår fast: Forventer at Istanbul-kamp bliver aflyst

Læs også:Ingen fodbold i to uger: Spillerforeningen bakker op

Læs også:FC Midtjylland: Vi ved ikke, om Youth League-kamp bliver spillet