• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

FCM med store armbevægelser: Vi var på grænsen til at blive latterliggjort

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

De danske mestre har ifølge Claus Steinlein vist, at der er handling bag de store armbevægelser, og derfor bliver klubben heller ikke latterliggjort på samme måde som tidligere.

Af Troels Bager Thøgersen & Kenneth Jensen

De har vundet tre danske mesterskaber, en pokaltitel og været i både Europa League- og Champions League-gruppespillet.

Det er imponerende, hvad FC Midtjylland har formået i de 21 år, fusionsklubben har eksisteret.

Hårdt arbejde og store drømme har været nogle af nøgleordene fra klubben, og så har de også altid været klubben med de vilde udmeldinger og store, store armbevægelser. Udmeldinger, der har fået konkurrenter og seere af dansk fodbold til at smågrine og latterliggøre klubben fra Ikast og Herning.

Læs også:Superliga powerranking: FCM har bredden, SønderjyskE og VB stærke i start-11

Men efterhånden som FC Midtjylland har flyttet sig i toppen af dansk fodbold er de grin blevet færre og den latterliggørelse mindre, mener den administrerende direktør, Claus Steinlein.

- Vi tror på law of attraction. Vi tror på, at hvis vi melder stort ud, tiltrækker vi ressourcer, vi tiltrækker mennesker, folk der også drømmer stort. Og vi ved, at det giver øretæver at melde stort ud. Hvad end det er meldingen i 2008 om et dansk mesterskab, eller da vi i 1999 meldte ud, vi ville være en topklub, og i 2004 sagde, at vi skulle have to spillere med til VM i 2010. Vi ved, at omverdenen griner af os, når vi endnu en gang melder stort ud. Men for os rykker det vores mindset, at vi aldrig er tilfredse. Vi skal altid have næste lag på, siger Claus Steinlein i et interview med Tipsbladet fredag.

FC Midtjylland seneste vilde udmelding er, at man med projektet Guldminen vil udvikle verdens bedste fodboldspiller. Det er en af markanet udmeldinger, men Steinlein mener, at tidligere tiders succeshistorier får folk til at tøve med at grine af udmeldingen.

Læs også:Morten Bruun: Derfor har Vejle og SønderjyskE stor succes

- Jeg kan virkelig mærke forskel på vores udmelding i 1999 og så til udmeldingerne i 2004, 2008 og senest det med de europæiske gruppespil. Der bliver grinet lidt, vi bliver hånet lidt. Vi var på grænsen til at blive latterliggjort. I dag tør folk ikke melde kraftigt ud mod os. De vil hellere lige vente og se, om vi udvikler verdens bedste fodboldspiller. Det har taget 20 år at nå dertil, og tidligere har folk haft fornemmelsen af, at det bare er noget, vi siger, påpeger den administrerende direktør.

Du kan læse det store interview med FC Midtjylland-bossen i Tipsbladet fredag. Her lufter han mange flere tanker om, hvor FC Midtjylland er på vej hen som klub, og hvilke ambitioner man har, og så afslører han, at der er store byggeplaner i Ikast. Bossen fortæller også, hvad der skete, da Ekstra Bladet for nyligt bragte en historie om, at han søger en personlig assistent.

I Tipsbladet i denne uge sættes der også et stort fokus på den meget overraskende stilling i Superligaen, du får en status på AFC Ajax før kampen mod FC Midtjylland, et portræt af Leeds-bomberen Patrick Bamford - og meget, meget mere. Du får Tipsbladet med, når du køber Ekstra Bladet om fredagen. Du kan også få Tipsbladet til døren hver eneste fredag - se mere om hvordan ved at klikke her her.

Læs også:Paul Onuachu: Vil have Jess Thorup til at tænke "wow"

Læs også:Liverpool-profil udgik mod Midtjylland: Misser landskampe i november

Læs også:Store planer i FC Midtjylland: Vil bygge superfaciliteter i Ikast

Superliga

Mere Superliga

Fokus