Superliga

Fodbold i Silkeborg mangler passion

Formand for Silkeborg IF's fanklub SIFosis vil have flere folk på stadion for at støtte op om SIF. Han savner passion for fodbolden i byen.

Silkeborg IF Invests direktør Kent Madsen slog i sidste uge på tromme for en større opbakning til byens Superliga-hold, både fra lokale sponsorer og tilskuere.

Tilskuersnittet til Silkeborg IF's hjemmekampe siden Superligaens begyndelse ligger på 3.946. I de to sidste sæsoner i 1. division (2007/08 og 2008/09) var snittet helt nede på henholdsvis 2.194 og 2.744, inden det kom op på 4.656 i fjor.

Stadig er der et stykke vej op til rekordsnittet på hjemmebane, som lyder på 5.657 fra mesterskabssæsonen 1993/94.

- Jeg så gerne, at der kom flere tilskuere på Silkeborg Stadion ligesom tidligere, men jeg tror, at folk er blevet forvænte, selvom det er mange år siden, at SIF vandt noget. Men mere vil have mere. Nu er klubben i en sværere situation sportsligt, spillet er ikke altid godt, og opbakningen svigter, siger formand for fanklubben SIFosi, Jacob Barrett Sigaard til Tipsbladet.

Allerede året efter mesterskabssæsonen faldt tilskuersnittet på hjemmebane til 4.474. Jacob Barrett Sigaard erkender, at tilskuerflugten efter mesterskabssæsonen er tegn på en vis troløshed i lokalsamfundet.

- Og du kan tage pokalfinalen i 2001 med. Dengang havde vi over 10.000 tilskuere med i Parken, og vi vandt også pokalen. Sådan en oplevelse skulle jo logisk set blive fulgt op af et tilskuerboom i de kommende hjemmekampe, men det skete ikke. Der mangler helt klart en eller anden form for passion omkring fodbold i Silkeborg. Hvis jeg vidste, hvad der skal til for at fremelske sådan en passion, ville jeg sige det.

- Hvis vi skal have et Superliga-hold i Silkeborg i fremtiden, skal der noget ekstraordinært til. Det er på høje tid, at byen samler sig og siger: Nu må vi stå sammen. Derfor ser jeg også Kent Madsens udtalelser som lidt af en provokation til handling, siger Jacob Barrett Sigaard.

Læs mere: Tipsbladet tager temperaturen på fodboldpassionen i Silkeborg IF, eller manglen på samme. Læs selv videre i Tipsbladet Update og find ud af, hvad kamprekordholder Morten Bruun siger til fodboldinteressen i Silkeborg. Også som e-avis.