Foto: Silkeborg IF
Superliga

Forsvarstalent får kontrakt i Silkeborg IF

17-årig forsvarsspiller får kontrakt i Silkeborg IF, som håber, at han kan nå førsteholdet.

Silkeborg IF har udviklet et par dygtige fodboldspillere i form af blandt andre Robert Skov og Kasper Dolberg i de senere år, og måske er forsvarsspilleren Alexander Busch den næste i rækken.

Det 17-årige forsvarstalent har endnu sin førsteholdsdebut til gode, men han har nu skrevet under på en treårig talentkontrakt med klubben fra Søhøjlandet. Det meddeler Silkeborg IF på sin hjemmeside.

Normalt skriver SIF kontrakt med talenter, når de er 15 år, men Alexander Busch har på grund af skader ventet på gennembruddet i ungdomdsfodbold. Superliga-klubben er imidlertid ikke i tvivl om, at Busch kan nå førsteholdet i klubben.

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

- Vi har store forventninger til Alexander i de kommende år. Han er forsvarsspiller og lederskikkelse, og han skal fortsætte sin udvikling på alle parametre, og gør han det, tror vi på at han bliver god nok til SIF’s førstehold en dag, siger P.C. Hansen, talentudvikler i Silkeborg, og tilføjer:

- I og med at vi har skrevet kontrakt med Alexander lidt senere end vanligt, gør det os også mere sikre på, at han kan nå førsteholdet. Vi har af og til fået skyld for at være bedre til at udvikle offensive spillere i forhold til talenter til forsvaret. Men i Alexander har vi en solid klippe i det centrale forsvar.

For forsvarstalentet er kontrakten blot et skridt på vejen mod større ting.

Læs også:Transferkongerne: Topscorer-ilden blev tændt i Silkeborg

- At opnå kontrakt var det første delmål. Nu vil jeg arbejde på at blive endnu bedre, og så kan næste skridt blive at træne med førsteholdet og dernæst spille kampe for reserverne. Men den store drøm er Superligaen med SIF, siger Alexander Busch til Silkeborgs hjemmeside.

Silkeborg IF er aktuelt på sidstepladsen i Superligaen, og der resterer to kampe af grundspillet, hvor bundproppen skal møde henholdsvis FC Nordsjælland og SønderjyskE. Opgøret mod FC Nordsjælland spilles fredag den 29. maj.  

Læs også:Trist eller på toppen: Hvem står stærkest i de otte Superliga-kampe?

Læs også:Dansk fodbold er tilbage: Superligaen starter op sidst i maj