Friis' målfest: Fire mål på 12 minutter af AaB mod EfB

AaB var enormt skarpe lige omkring pausen, hvor det blev til fire scoringer for nordjyderne mod EfB, der blev slået 4-1.

AaB fyrede i denne uge Morten Wieghorst som cheftræner i klubben, og den første kamp uden den tidligere landsholdsspiller i spidsen for klubben var mod EfB på udebane. Her blev det til en meget klar og overbevisende 4-1-sejr for nordjyderne.

Selvom det blev til en meget stor sejr, så var det også en kamp, hvor AaB'erne i den grad havde styr på sagerne. I defensiven var Jores Okore til tider en spiller, som man skulle tro var otte meter bred, når EfB-spillerne skulle prøve at komme forbi ham. Det gav et solidt fundament for AaB, og så kunne offensiven funkle.

Her var det særligt spillere som Kusk, Thellufsen, van Weert og Lucas Andersen der gav mest gas, og efter et par advarselsskud blev der scoret få minutter inden pausen. Det skete dog på baggrund af en dum fejl af Halsti, der spillede bolden helt skævt i EfB's bagkæde, så bolden i stedet gik over til Tom van Weert, som sparkede på mål. Bolden endte dog ovre hos Lucas Andersen og han fejlede ikke. 1-0 til AaB.

Lige som man skulle tro, at det blev ved med at være sådan helt til pausen, så dukkede Lucas Andersen op igen. Denne gang var det efter en fiks assist fra Thellufsen fra venstresiden, som Andersen efterfølgende styrede i mål.

Efter pausen prøvede EfB på at få slået tilbage, og det bedste forsøg kom fra Petre, der sendte et hårdt og præcist frispark ind på den øverste del af stolpen. Men i stedet for en reducering, så blev kampen lukket kort efter.

Målet til 3-0 kom fra Thellufsen, som blev spillet fri i feltet af en storspillende Lucas Andersen, som fik revet EfB-forsvaret op - og fangede nok også Anyembe i en forkert position. Derefter kunne Thellufsen tage et lille træk, så bolden kom over til højrefoden, som han klaskede bolden i netmaskerne med.

Dér var der spillet 53 minutter af kampen, og bare to minutter efter var det Kasper Kusk, der stod bag en scoring, da Tom van Weert spænede frem på venstresiden, og lagde en flad bold ind omkring feltet. Her hoppede Lucas Andersen først over bolden, så den gik videre til Kusk, der sparkede bolden klinisk i kassen. Her var der gået 12 minutter af kampen siden målet til 1-0.

EfB-fansene fik dog et lille trøstemål at gå hjem på, da Joni Kauko fik headet bolden i mål med syv minutter tilbage af den ordinære spilletid, men mere blev det ikke til for vestjyderne.

Sejren betyder, at AaB nu er på fjerdepladsen med ét point foran tre hold, der spiller senere denne runde. EfB holder fast i tredjepladsen, men de kan blive overhalet af samme tre hold.