Gladbach-dansker: Superligaen er for dårlig
Illustration
Superliga

Gladbach-dansker: Superligaen er for dårlig

Ove Flindt Bjerg er Borussia Mönchengladbachs scout i Skandinavien, og han er mildt sagt ikke imponeret over niveauet i Superligaen.

I 2011 var den tyske storklub Borussia Mönchengladbach senest på rov i Superligaen. Dengang hentede klubben en succesfuld Oscar Wendt i FC København. Tidligere har danskere som Henning Jensen, Allan Simonsen, Ulrik Le Fevre, Thomas Helveg, Peter Nielsen og Kasper Bøgelund tørnet ud for klubben. Men man skal ikke forvente at se en dansker hos Bundesligaens aktuelle nummer to lige foreløbig. I hvert fald ikke en, der kommer direkte fra Superligaen.

Borussia Mönchengladbach har en dansk scout ansat i form af Ove Flindt Bjerg, der hovedsageligt leder efter talent i Skandinavien. Dermed ser han også mange Superliga-kampe, og han noterer ikke mange postive ting ned på blokken, når han er ude på de danske stadions.

- Niveauet i Superligaen er dalet voldsomt de seneste par år. Der spilles alt for langsomt og omstændigt, så der er efter min mening ikke meget at komme efter i øjeblikket, siger Ove Flindt Bjerg til tipsbladet.dk.

Han mener, at det allerede går galt i de små rækker.

- Talentudvikling starter tidligt, så man skal kigge på nogle af de helt unge årgange. I Danmark gør man meget ud af at have en rød tråd og en filosofi i talentudviklingen, og det holder simpelthen ikke i min verden. Det går ikke, at man kun uddanner spillere til at kunne spille i et system. Hvad skal spilleren så gøre, hvis han kommer til en klub, hvor han kan blive tiltænkt en anden rolle, spørger Flindt Bjerg og svarer selv:

- Man er simpelthen nødt til at have nogle mere fleksible spillere. På den måde bliver spilleren også mere attrakiv for en køber. Lige nu oplever jeg, at talentudviklingen i Danmark er meget ensporet, og derfor er det også svært at finde en spiller, der passer til det system, vi gerne vil spille i Gladbach. Det er jo også værd at tænke over, hvorfor der ikke er flere danskere i Bundesligaen, som efter min mening er verdens bedste liga.

Ove Flindt Bjerg hiver et par konkrete eksempler frem.

- Nicklas Helenius, Søren Rieks, Andreas Cornelius. Det er dygtige spillere, men de er alle vendt tilbage til Skandinavien efter kun kort tid i en af de store ligaer. Derudover oplever vi ofte danskere, som ikke får ret meget spilletid i deres udenlandske klubber. Jeg synes, det er værd at overveje, hvorfor det mon forholder sig sådan for mange danskere spillere. Det er næppe uheld hver gang, slutter Gladbachs danske scout.