Superliga

Grønt lys for Hooivelds FCK-skifte

Jos Hooiveld forsøger at spille sig til en permanent kontrakt i FC København. Hans agent fortæller nu, at der ingen økonomiske hindringer er for et skifte.

Celtic sikrede sig i januar 2010 en kontrakt med den hollandske forsvarer Jos Hooiveld. Efter bare et år i den skotske storklub røg Hooiveld dog videre til FC København, der i januar lejede ham for at se ham an i denne forårssæson.

Hooiveld har indtil videre spillet fem kampe for FCK i Superligaen. Senest 90 minutter i udekampen mod FC Nordsjælland. Sportsdirektør Carsten V. Jensen skal sammen med den kommende træner Roland Nilsson i gang med at lægge et puslespil for den kommende sæson, og så er det spørgsmålet, om brikken Jos Hooiveld kan klemmes ned et eller andet sted.

Agenten Alex Kroes, der repræsenterer Jos Hooiveld, vil ikke sige, hvor meget FCK skal diske op med, hvis de vil købe Hooiveld fri af Celtic, men han afslører, at transferen ikke bliver noget problem.

- Hvis FCK vil have Jos, så får de ham. Der er ingen finansielle forhindringer. Det eneste spørgsmål er, om FCK kan lide ham nok. Carsten V. Jensen må træffe den endelige beslutning, for alle Jos' lys er grønne. Han kan lide byen, klubben og holdkammeraterne, og han håber på, at FCK vil beholde ham, siger Kroes til tipsbladet.dk.

Da Jos Hooiveld blev præsenteret den 18. januar skrev FCK da også i pressemeddelelsen, at lejeaftalen var med henblik på en permanent aftale fra sommeren 2011. Men agenten understreger, at der ikke er truffet nogen beslutning endnu.

- Vi har aftalt, at der er rigelig tid. Det her handler om, hvad de vil. Det kommer nok også an på, hvad der sker med klubbens andre centrale forsvarsspillere, for det kan jo være, at der er en enkelt eller to, der smutter. Og så hjælper det selvfølgelig også, at Roland Nilsson kommer til, siger Alex Kroes med henvisning til, at Nilsson og Hooiveld har et kendskab til hinanden fra deres fælles fortid i svensk fodbold.

Én ting der formentlig er helt sikkert, er, at Hooiveld ikke skal tilbage og fuldføre sin kontrakt i Celtic. Medmindre...

- Celtic ville leje Jos ud, og er situationen den samme, så har han ingen fremtid i klubben. Men bliver de ikke mestre, bliver træneren måske fyret, og så kan situationen se helt anderledes ud, siger Alex Kroes.