Superliga

Henrik J.: Mentaltræner skal give fokus

Brøndbys træner Henrik Jensen glæder sig over ansættelsen af mentaltræneren Jørn Ravnholt, der i første omgang skal fokusere på de seks spillere, der er inde i billedet til U/21 EM til sommer.

Jørn Ravnholt blev i dag præsenteret i Brøndby som mentaltræner for resten af sæsonen. Sportschef Ole Bjur har ønsket at styrke især de unge spilleres mentale styrke, og træner Henrik Jensen tror på, at ansættelsen af Ravnholt kan få en positivt effekt på spillerne.

- Vi har snakket om at gøre det her længe, fordi vi mener, det er en god idé at prøve af. Jeg har haft nogle møder med ham, og jeg tror på, at han kan give os noget, som vi ikke har haft. Vi har taktisk og teknisk træning, men har ikke rigtig haft fokus på det mentale, som vi ser et stort uudnyttet potentiale i, siger Henrik Jensen til tipsbladet.dk.

LÆS OGSÅ: Brøndby ansætter mentaltræner

I første omgang bliver det Mike Jensen, Daniel Wass, Anders Randrup, Nicolaj Agger, Daniel Stenderup og Jens Larsen, som Ravnholt koncentrerer sin indsats omkring, og resultaterne af det arbejde vil så blive evalueret efter sæsonen.

- Spillerne skal tilegnes nogle redskaber for, hvordan de kan yde deres maksimale i enhver given situation. De skal være med til at skubbe udefrakommende ting væk og fokusere på at præstere. I sidste ende handler det om at gøre dem til bedre fodboldspillere ved at give dem nogle redskaber til at være mere fokuserede både med hensyn til levevis, forberedelse og signalværdier, siger Henrik Jensen og understreger, at det ikke er fordi, han ser en bestemt negativ tendens hos lige præcis de spillere:

- Vi tager den gruppe i første omgang, fordi vi skal starte et sted. Det er en meget homogen gruppe, der allerede har spillet mange kampe, og vi føler, vi kan bygge noget på ved at give dem nogle mentaler værktøjer at arbejde med, siger Henrik Jensen.

Jørn Ravnholt er sportspsykolog og vil være tilknyttet Brøndby på konsulentbasis de næste måneder. Han er samtidig tilknyttet Det Kongelige Teater, hvor han blandt andet hjælper balletdansere med at forbedre præstationerne.