Superliga

Indisk FCM-investor elsker fodbold

Den indiske forretningsmand, der angiveligt bliver præsenteret som million-investor i FC Midtjylland senere i eftermiddag, har et godt ry i indisk fodbold.

Avisen Ekstra Bladet kan i dag fortælle, at det sandsynligvis er den indiske forretningsmand Shrinivas Dempo, der er den hemmelige investor, der vil investere 67-97 millioner kroner i FC Midtjylland mod at få 25-30 procent af aktiekapitalen i den midt- og vestjyske Superliga-klub.

Læs også: Indiens uheldige afhængighed 

Shrinivas Dempo er arving af et familie-foretagende, der i 40'erne begyndte i mineindustrien i den indiske delstat Goa, hvor undergrunden er proppet med jern.

Siden har familie-firmaet eksanderet i andre dele af erhvervslivet, og nu står den 42-årige inder i spidsen for et konglomerat, der i 2009 omsatte for 426 millioner amerikanske dollars, og som også bygger skibe, har et rejseselskab og fremstiller fødevarer.

Shrinivas Dempos helt store passion skal dog være fodboldholdet Dempo SC, der blev grundlagt af Shrinivas Dempos far og som i dag er en magtfaktor i indisk fodbold.

Læs også: Advarer FCM mod Man U-tilstande

Ifølge den indiske sportsjournalist Kashinath Bhattacharjee, der følger den indiske fodboldliga på avisen Aajkaal, er det en interessant forretningsmand, FC Midtjylland tilsyneladende er ved at få et samarbejde med.

- Hr. Dempo er en ægte fodboldelsker og en førende forretningsmand, siger Kashinath Bhattacharjee, der fortæller, at Dempo trods en blandet sæson er en af Indiens vigtigste fodboldklubber.

- Dempo har vundet I-League (den bedste indiske fodboldrække, Red.) fire gange, i 2005, 2007, 2008 og 2010. I 2008 kom de i semifinalen i AFC Cup, og de har en blanding af indiske og udenlandske spillere. De er regerende mestre men ligger lige nu nummer fire med 10 runder tilbage, siger Kashinath Bhattacharjee til tipsbladet.dk.

Dempos topscorer er nigerianske Ranty Martins, der er nummer to på topscorerlisten i Indien, og som i 2008 var til prøvetræning i norske IK Start.

Martins kom på tavlen så sent som i går, hvor Dempo SC slog Chirag United med 4-2 på Indiens nationalstadion Salt Lake Stadium i Kolkota, hvor der er plads til 120.000 tilskuere.

Dempos angivelige investering i FC Midtjylland sker tilsyneladende, fordi Dempo SC og Shrinivas Dempo er interesseret i FCM's know-how i talentudviklingen. Hvordan aftalen præcist er udformet og hvad Dempo SC og Shrinivas Dempo ellers forventer af FC Midtjylland for det store pengebeløb er uvist.

FC Midtjylland arbejder i forvejen sammen med FC Ebedei, der ligger i nærheden af den nigerianske storby Lagos, og som har givet FCM adgang til spillere som Sylvester Igboun, Taofeek Salami, Izunna Uzochukwu og ikke mindst Oluwafemi Ajilore, der i dag spiller for Groningen.

FC Midtjylland holder pressemøde om sagen klokken 16.30, et møde hvor tipsbladet.dk er til stede.