Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Iskold Grabara: Slet ingen konkurrence med Ryan

Kamil Grabara melder sig skadesfri efter to måneders fravær, og han fastslår, at han bør være førstemålmand i FC København igen.

Kamil Grabara er tilbage i målet efter sit voldsomme sammenstød med Mathias Ross tilbage i juli, og det er han iført en maske, der til forveksling får ham til at ligne Batman.

Mens Bruce Wayne i sin forklædning som Batman skal redde Gotham City fra alverdens ulykker, er det en helt anden redningsaktion, Kamil Grabara er på - han skal redde FC Københavns sæson i Superligaen. Hvis han kan - og hvis han får lov.

I fraværet af Kamil Grabara har FC København hentet Mathew Ryan, og han har ubetinget været én af de bedste FCK-spillere i denne sæson. Der er måske tale om en ny førstemålmand i FC København - som minimum er der tale om en alvorlig konkurrent til Grabara.

Det er i hvert fald sådan, de fleste ser på målmandssituationen i FC København. Men Kamil Grabara er ikke som de fleste.

Derfor svarer han også helt køligt, da Tipsbladet som de første interviewer polakken efter ulykken i Aalborg.

- Jeg ser ikke nogen konkurrence om målmandsposten. Jeg har al mulig grund til at mene, at jeg er førstemålmand i FC København, siger Kamil Grabara til Tipsbladet.

Der er sket rigtig meget i den danske mesterklub, siden polakken senest var i aktion, men når det gælder hans plads på holdet, har han svært ved at forestille sig, at noget har ændret sig. 

- Af en eller anden grund har vi fået en ny cheftræner, og af en eller anden grund har vi indkasseret tæt på samme antal mål, som vi gjorde i hele sidste sæson. Det er sådan, det er i fodbold. Jeg har ikke tænkt mig at leve i fortiden, men hvis jeg sad på bænken i FCK i sidste sæson og kunne kigge en på en målmand, der præsterede, som jeg gjorde, så måtte jeg acceptere, at jeg ikke kom til at spille. 

- Hvis et hold præsterer, mens man er fraværende, må man acceptere, at man kan blive nødt til at vente på at få chancen igen, men jeg kan konstatere, at FCK er nummer ni. I den tid, jeg har været væk, har jeg arbejdet målrettet på at komme tilbage og hjælpe FCK tilbage, hvor vi hører til. Da jeg kom til FCK, sagde jeg, at det var for at vinde mesterskabet. Tog jeg fejl? Nej.

Kan du slet ikke forestille dig, at du starter på bænken?

- Det er jo ikke op til mig at bestemme. Jeg kan kun sige, hvad jeg mener om hele situationen, og hvad der i min verden er den åbenlyse sandhed. Om træneren er enig med mig, kan jeg ikke vide. Det er træneren, der bestemmer, og det respekterer jeg, sådan må det være, når FCK betaler mig en løn hver måned.

Har du været imponeret over Mathew Ryans præstationer?

- Jeg troede ikke, det her interview skulle handle om andre end mig.

Nu stiller jeg lige et enkelt spørgsmål om Ryan - du har jo også set kampene...

- Hvad skal min mening om det bruges til i forhold til den snak, vi to har lige nu?

Nu er jeg jo bare nysgerrig...

- Jeg kommenterer ikke mine holdkammeraters præstationer - det gælder især, når jeg ikke har været med i kampene. Jeg kan kun gentage, hvad jeg allerede har sagt - jeg må bare konstatere, at der er en grund til, at vi er på niendepladsen i Superligaen, og at målene er væltet ind. Det taler for sig selv.

Det er to måneder siden, at Kamil Grabara senest har spillet en kamp, men han melder sig helt klar til søndagens opgør mod sine tidligere holdkammerater fra AGF i Parken.

- Jeg er 100 procent klar. Ellers havde vi ikke haft den her snak, slutter Kamil Grabara.

Dermed er det op til Jacob Neestrup at bestemme - Kamil Grabara eller Mathew Ryan?