Video : Tipsbladet
Superliga

Jan Bech Andersen må til lommerne igen i 2020

Jan Bech Andersen slipper med al sandsynlighed ikke for at låne Brøndby IF flere penge i løbet af 2020.

Jan Bech Andersen har i flere omgange ydet Brøndby IF økonomisk bistand, og det kommer han også til i løbet af 2020, vurderer Morten W. Langer, der er chefredaktør på Økonomisk Ugebrev, i et interview med Ekstra Bladet.

Brøndby IF rejste 129,1 millioner kroner i forbindelse med emissionen i sidste måned, men en stor del af pengene havde Jan Bech Andersen og Torben Bjørn Christensen på forhånd givet tilsagn om, så i sidste ende er der "kun" tale om 30 nye millioner, når alle udgifter er fratrukket.

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 23. spillerunde

Brøndby IF nævnte selv i forbindelse med emissionen, at klubben kunne klare sig igennem 2020 uden at låne flere penge, hvis der kom 43 millioner kroner i kassen. Det gjorde der ikke, og derfor må Jan Bech Andersen igen til lommerne, lyder det fra Morten W. Langer.

- Resultatet af aktieemissionen er ikke nok til at holde Brøndby-butikken kørende i hele 2020. Hvis Brøndby overholder sine budgetter, skal Jan Bech Andersen tilføre klubben i niveauet 10-12 mio. kr. senere på året, siger Langer til Ekstra Bladet og fastslår:

Læs også:FC Midtjylland smadrer FC Københavns rekorder

- Jan Bech Andersen har stillet garanti og afgivet en støtteerklæring på, at Brøndby kan opretholde 2020-niveauet i forhold til budgettet, så selvfølgelig kommer han med flere penge senere på året. Men jeg tror helt sikkert ikke, det er med hans gode vilje.

Brøndby IF præsenterer på torsdag klubbens årsregnskab, og her er forventningerne et underskud i niveauet 75-79 millioner kroner. Tidligere lød forventningerne på et underskud i niveauet 63-73 millioner kroner.

Jan Bech Andersen har stillet økonomisk garanti i Brøndby IF frem til udgangen af september 2021. 

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Læs også:AaB’er om top seks-chancer: Skal nok have heldet med os

Læs også:Brøndby-træner fik gult kort: Jeg må kontrollere mit temperament