Superliga

Jatta startede med plastikbold og sandaler

Brøndbys Paul Jatta begyndte sin fodboldkarriere på en sandholdig jordbund i Gambia med sandal-lignende plastikfodtøj og en plastikbold.

På Brøndby Stadion står fodboldstøvlerne klar til 20-årige Paul Jatta, når han møder ind til træning. Det meste af barndommen i Fajikunda i det vestlige Gambia måtte han imidlertid ty til andet fodtøj, når han skulle spille på den sandholdige jordbund.

- Jeg brugte en form for plastik-sandal. Den var lukket foran, men åben ved hælen. Så lukkede man den med en rem. Og ellers spillede folk bare i deres hverdagssko, fortæller den unge midtbanespiller til

Tipsbladet

.

Nogle troppede dog op i bare fødder.

- Vi spillede med en plastikbold, for nogle af os havde sko på, andre havde måske ikke. Hvis vi havde en hårdere bold, ville det gøre ondt på dem med bare fødder. Og når man sparkede den op i luften, gjorde den sådan her, siger Paul Jatta med et smil og fører den ene arm op foran ansigtet og ud til siden.

Nu prøver han at udnytte sin professionelle karriere til at at hjælpe børnene i sin hjemby med både bolde og fodtøj.

- Jeg tager mine holdkammeraters gamle fodboldstøvler med hjem og giver dem til spillerne i byen. Så plejer jeg at sige, at dem, der spiller godt, kan få en støvle. Hvis de er talentfulde, skal de have støvlerne. Så træner de hårdt, hårdt, hårdt, siger han med et smil og slår den ene knytnæve ned i håndfladen gentagende gange.

Læs hele historien om Paul Jatta i Tipsbladet Indsigt, som er på gaden nu. Du kan også spare turen til kiosken og læse avisen direkte på din computer – klik her!