Superliga

Kébé stadig et stykke fra comeback

Der er store forventninger til Alioune Kébé i AC Horsens, men han vil blive bygget stille og roligt op, og selv forventer han ikke at være klar til sæsonstarten.

Alioune Kébé har igennem et år kæmpet med en alvorlig knæskade, der krævede indoperering af et nyt korsbånd. Han er derfor først nu på vej mod at kunne debutere i Superligaen. Vejen tilbage har været lang og sej for senegaleseren, som var så vigtig for Horsens i den første havldel af oprykningssæsonen 2009/2010.

Kébé træner godt nok med sine holdkammerater forud for sæsonstarten mod OB 7. marts, men han regner ikke selv med allerede der at være i spil til spilletid.

- Jeg er ikke tryg ved knæet endnu. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at det kan ske igen. Specielt når jeg løber eller hopper, sidder det i baghovedet. Lige nu glæder jeg mig over at kunne træne, men alt efter om det går planmæssigt, vil der nok gå yderligere en måned, inden jeg kan spille, siger Alioune Kébé til Horsens Folkeblad.

LÆS OGSÅ: Læger glemte wire i Horsens-spillers knæ

Og i trænerteamet ønsker de også at føre senegaleseren stille og roligt frem mod comeback'et i Superligaen. Han bliver først kastes i ilden, når han og knæet er klar til det.

- Alioune Kebe har trænet rigtig meget med, og forleden dag viste han rigtig gode takter på banen. Han er med i spillet, men ikke med i alt og han kan ikke træne to gange om dagen. Han har brug for mere restitution, og vi bygger ham stille og roligt op, siger Horsens' assistenttræner Anders Madsen til klubbens hjemmeside.

AC Horsens møder i morgen ukrainske Illychivets i en træningskamp på holdets træningslejr i Tyrkiet.