Superliga

Krydsforhør: Jeg kan sagtens bruges

Henrik "Tømrer" Pedersen har haft modet til at stille op til Tipsbladets krydsforhør.

Tipsbladet retter jævnligt det skarpe lys i ansigtet på en dansk fodbold-personlighed og udfører et krydsforhør uden filter.

Denne
gang er det gået ud over Silkeborgs Henrik "Tømrer" Pedersen, der trods sin fremskredne alder på 35 år stadig har ambitioner om at spille angriber og laver mange kasser.


Du siger, at du håber at komme til at spille angriber i stedet for back i foråret. Er det ikke også på tide, at du holder op med at lege forsvarsspiller?

- Jo, jeg håber da, at det er på tide.

Du startede inde 12 gange som back i efteråret og holdt kun målet rent i to af kampene. Hvorfor tog det dig så lang tid at indse, at du ikke kan spille back?

- Det har hele tiden været mit synspunkt, at jeg skulle spille angriber, men træneren har valgt, at jeg skal spille back, og så gør jeg det gerne. Jeg mener absolut ikke, at jeg er dårlig til at spille i forsvaret, men vi har nogle, der kan gøre det anderledes, end jeg kan, og dem kan vi måske bruge i stedet, så jeg kan komme op, hvor jeg føler mig hjemme.


I slutningen af efteråret fik du chancen i den anden ende af banen, men scorede kun et enkelt mål - hvor to Randers-forsvarere nærmest forærede dig scoringen ved at stå og glane. Hvad får dig til at tro, at du skulle få lov til at spille angriber, når du ikke længere er særlig farlig?

- Det synes jeg, at jeg er. Jeg synes ikke, at de forærede mig noget, og hvis du har set situationen, så holder jeg to mand væk og sparker den ind. Det er ikke en fejl fra deres side, men en gevinst for mig som angriber. Jeg synes stadig, at jeg er farlig, og du skulle komme og se vores træning i stedet for, ha ha.


Men du har jo ikke været med i træningskampene. Er det pga. bentøjet?

- Jeg har fået et brud i knæet efter den første uge. En soloulykke, hvor jeg hænger fast i kunststoffet og falder ud over knæet - og får et lille brud på seks-syv millimeter. Nu er jeg netop begyndt at træne med igen for fuld kraft.


Er det ikke lidt kækt at begynde at bestille spilletid på en bestemt position ved at råbe op i pressen, når de gamle ben ikke engang kan klare det?

- Jeg har bare svaret på et spørgsmål om, hvilken position jeg helst vil spille, og jeg mener, at jeg sagtens kan score en masse mål, hvis jeg får lov at spille.

Det var nu mere set i lyset af, at dine ben er blevet så gamle, at de slår revner.

- Der er også nogle spillere i 20'erne, som også er skadet, så det er ikke altid sådan det hænger sammen.Du kan vel altid få lov at spille imod spillere som Anders Møller Christensen og Atle Roar Håland, som næsten er lige så gamle som dig, så dine aldrende ben har en chance for at følge med?

- Nogle gange tæller rutinen mere end hurtighed. Indimellem gælder det også om at være forudseende, og det måske mange gang de rutinerede kræfter, der mestrer det bedst.

Hvis du ikke kan forsvare og ikke kan score mål, hvad kan man så bruge dig til?
- Nu er det overhovedet ikke sikkert, at jeg ikke skal spille back - eller at jeg skal være angriber. Det ved kun træneren. Jeg er i den tro, at jeg står foran de andre i køen, og jeg mener sagtens, at jeg kan bruges.