Superliga

Kuhn: Som når en spiller skifter

Allan Kuhn ser intet odiøst i, at han inden for to uger har sagt et job op i FC Midtjylland og sagt ja til en trænerpost i Randers.

Når FC Midtjylland og Randers FC mødes på MCH Arena onsdag 25. maj i næstsidste spillerunde, bør gæsternes assistenttræner kunne give et fif eller to om eksempelvis modstanderens dødbolde. For indtil midt i april var Allan Kuhn cheftræner i FC Midtjylland, hvilket Kuhn selv satte en stopper for med forklaringen om, at jobbet sled så meget på ham, at han ikke var nærværende, når han var sammen med sin familie.

Men 11 dage senere, tirsdag i denne uge, sagde Kuhn så ja til et assistenttrænerjob i Randers FC, hvilket har vakt overraskelse hos Kuhns tidligere samarbejdspartner og nuværende FCM-cheftræner Glen Riddersholm, mere overraskelse blandt FCM's fans og vakt mistanken om, at der lå mere i Kuhns afgang i FC Midtjylland, end der hidtil er kommet frem.

Allan Kuhn føler sig frisk og klar til de næste fire uger i Randers, hvor kampen for overlevelse i Superligaen bliver hård, og følelser har han stadig for FC Midtjylland. Men det kunne han ikke tage hensyn til, da der var en interessant jobmulighed i Randers FC, fortæller han.

- Det bliver underligt. Det er næstsidste kamp, så jeg er ikke begyndt at spekulere på det endnu. Men den dag bliver underlig. Man har klubfølelse, men man får også pludselig jobtilbud, hvor man må slå klubfølelser fra og være ens egen lille fabrik. Det er derfor, at man kan virke, ikke følelsesmæssigt afstumpet, men at man ikke får mega-relationer. Man søger de job, der er. Derfor har jeg det fint med at være i Randers nu, selvom jeg var i FC Midtjylland indtil for kort tid siden. Det har jeg ingen problemer med, siger Allan Kuhn til Tipsbladet.

Allan Kuhn drager en parallel til fodboldspillere, der ofte skifter mellem rivaliserende klubber. Og som det var tilfældet, da han skiftede fra AaB til FC Midtjylland, har han fået lykønskninger fra sine tidligere kolleger efter aftalen med Randers FC.

- De vidste godt, at jeg gerne ville tilbage til en assistenttrænerrolle. Jeg har fået sms'er, der ønsker tillykke med jobbet. Det er ligesom med fodboldspillere, der skifter klub, det kan trænere også gøre, siger Allan Kuhn.

Tipsbladet bragte 12. april et længere interview med Allan Kuhn få dage før dennes opsigelse i FC Midtjylland. Du kan læse interviewet ved at klikke her.

Du kan fredag læse reportage, analyse og se statistik i forbindelse med Randers FC's trænerskifte og høre mere om den nye cheftræner Peter Elstrup. Ud over hos din bladforhandler finder du også bladet på Tipsbladets E-avis og som noget nyt på Tipsbladets nye Iphone-applikation, der har premiere i denne uge.