Superliga Ole Hoffskov

Medie: Mesterklub vil have Jess Thorup

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ifølge BT-podcasten Transfervinduet er der interesse for FC Københavns guldtræner Jess Thorup.

Af Ole Hoffskov

FC København og Bodø/Glimt kan i øjeblikket lægge arm om, hvem der er bedst i Skandinavien. Måske har de to klubber også andet og mere at diskutere.

Ifølge BT-podcasten Transfervinduet har Bodø/Glimt et særdeles godt øje til Jess Thorup, der blev den første danske træner til at vinde et dansk mesterskab med to forskellige klubber, da han førte FCK til guld i den forgangne sæson. 

Bodø/Glimt har de seneste to år været det klart bedste hold i Norge, og klubben har ligeledes haft succes internationalt. I denne sæson nåede nordmændene helt til kvartfinalen i Conference League og vandt undervejs en mindeværdig 6-1-sejr over AS Roma, der i aften spiller finale i turneringen. 

De flotte resultater er naturligvis også blevet bemærket i udlandet, og cheftræner Kjetil Knutsen er et særdeles varmt navn i flere klubber. Det er ikke utænkeligt, at Bodø/Glimt må give afkald på Knutsen.

Det tvinger samtidig nordmændene til at have en liste klar med potentielle afløsere, og blandt disse navne er altså Jess Thorup. Umiddelbart er det dog svært at forestille sig, at Bodø/Glimt skulle være en mere attraktiv klub for Thorup end FCK, og mon ikke, at de danske mestre også er i stand til at tilbyde ham mere i løn end nordmændene - læs her, hvad Jess Thorup tjener i FCK. 

52-årige Jess Thorup har tidligere stået i spidsen for KAA Gent og KRC Genk i udlandet.