• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Medie: Så meget kan Mat Ryan ende med at koste FCK

Foto: Getty Images

FC København er meget tæt på at kunne præsentere en ny målmand, der kan ende med at koste noget mere end de knap fire millioner, der blev nævnt mandag.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

FC København er meget tæt på at have en ny førstemålmand på plads.

Mandag dukkede nyhed om Mathew Ryans skifte til FC København op i spanske medier. Senere samme dag sagde han så farvel til sine holdkammerater i Real Sociedad for at tage til København og færdiggøre de sidste detaljer med FCK.

Spanske medier fortalte om en overgangssum på 3,7 millioner kroner, hvilket er det beløb, som FC København betaler for at hente ham til klubben nu og her. Beløbet kan dog ende med at stige, og det kan det gøre meget snart.

El Diario Vasco, som også breakede historien i Spanien, skriver således, at FC København kan ende med at betale yderligere 1,8 millioner kroner for den australske keeper, så det samlede beløb ender på lidt over 5,5 millioner kroner.

De 1,8 millioner kroner er forbundet med en klausul i keeperens kontrakt, der bliver aktiveret, hvis FC København ender i Champions League-gruppespillet. Det kræver, at de slår Trabzonspor henover deres to opgør i august.

Selvom Mat Ryan-handlen kom som lidt af en bombe mandag eftermiddag, så kommer det ikke som nogen overraskelse i San Sebastian, hvor keeperen længe har ytret sit ønske om at finde et sted, hvor han er fast mand, skriver El Diario Vasco.

Det kan han så blive i FC København, da Kamil Grabara fortsat er ude med en hovedskade. Det er knap så sandsynligt, at han skal agere reserve bag Kalle Johnsson, der har vikarieret mellem stængerne, siden polakken udgik mod AaB.

Mat Ryan har i løbet af sin karriere noteret sig for mere end 100 Premier League-kampe for primært Brighton og Arsenal. Han har også været forbi blandt andre Club Brugge og Valencia.

Det seneste år har han tilbragt i Real Sociedad, hvor det blot blev til ni kampe. Kontrakten med den spanske klub udløber næste sommer, men den kommer han ikke til at opfylde, da skiftet til FCK er lige på trapperne.

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.