Video : Tipsbladet
Superliga

Nyt Brøndby-indkøb: Derfor afviste jeg Man City

Håkon Evjen kunne have været et helt andet sted i sin karriere, end han er i dag.

Tilgangen af Håkon Evjen har været længe undervejs i Brøndby.

Klubbens fodbolddirektør, Carsten V. Jensen, sagde for nylig til Tipsbladet, at man har haft kig på nu 22-årige Evjen, siden han var 15 år gammel, og her otte år senere har klubben har endelig fået sit ønske opfyldt. 

Evjen brød igennem i Bodø/Glimt, hvilket i starten af 2020 sikrede ham et skifte til AZ Alkmaar i Æresdivisionen. Her fik han dog aldrig sit internationale gennembrud, og nu er han vendt tilbage til Skandinavien for at få karrieren på ret køl igen for så at blive solgt til en af de bedste ligaer i Europa, hvilket han har har gjort klart over for Tipsbladet.

Evjen selv er da også klar over, at der også var interesse fra Brøndby dengang, og han fortæller til Tipsbladet, hvorfor et skifte til den danske klub ikke kom på tale. 

- Der var noget der, men det var et godt skridt for mig at tage til Holland. Jeg føler, det er et bedre tidspunkt for mig at være i Brøndby nu end tidligere. Jeg har mere erfaring, så det passer mig bedre, siger han.

Brøndby var ikke den eneste klub, som havde øje på Evjen i Bodø/Glimt-tiden. Også storklubben Manchester City blev rygtet til Evjen, og der var konkret interesse, fortæller han. Det var dog ikke noget, han var interesseret i, efter han havde vænnet sig til at spille seniorfodbold.

- Jeg spillede på A-holdet i Bodø, og det ønskede jeg at fortsætte med. Jeg ville ikke spille ungdomsfodbold igen. Jeg ville hellere etablere mig på førsteholdet (I Bodø/Glimt, red.) og kæmpe for min plads. Jeg havde taget den samme beslutning den dag i dag, siger han, mens han påpeger, at han aldrig var i direkte kontakt med mestertræneren Pep Guardiola.

Der er store forventninger til nordmanden, som selv mener, at han er bedst på den centrale midtbane, i Brøndby. Håkon Evjen gjorde da også fredag sit til at banke disse forventninger i vejret, da han kom på måltavlen i 2-1-sejren over Elfsborg i en testkamp.

Brøndby har angiveligt betalt 12 millioner kroner for ham, så forventninger er også, at han vil indtage en nøglerolle på Jesper Sørensens mandskab.

Få de hotteste rygter, de største handler og seneste transfernyheder i Tipsbladets store TRANSFER-LIVE