Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: AC Horsens - Randers FC

AC Horsens skal tilbage på sporet efter to nederlag i træk. Søndag er Randers FC modstanderen på Casa Arena.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 12.00
Spillested: Casa Arena, Horsens 
Dommer: Jakob Sundberg 
På TV: TV3 Max 
Hashtag: #achrfc #sldk

Holdnyt:
AC Horsens:
Bo Henriksens mandskab havde svært ved at se sig selv i øjnene efter premierekampen mod FC Nordsjælland, som endte med et nederlag på 0-6. AC Horsens rejste sig fint mod AGF i mandags, men det blev til endnu et nederlag og dermed en ikke optimal start på foråret.

AC Horsens havde gode muligheder for at få et point med fra kampen mod AGF, men skarpheden manglede, og Bo Henriksen savner næppe en målfarlig angriber mindre efter forårets første hjemmekamp.

For AC Horsens vedkommende er der ikke så meget at rafle om i den resterende del af grundspillet. Den Gule Fare skal i nedrykningsspil, men hvert et point tæller. Umiddelbart er det dog svært at forestille sig, at Horsens kommer til at vælte sig i point frem mod slutspillet. Foruden Randers på søndag møder holdet FC København, FC Midtjylland og Brøndby IF i de sidste fire kampe. Det kan ikke blive ret meget værre.

AC Horsens er fortsat uden en skadet Jannik Pohl, men kan til gengæld give debut til purunge Jeppe Kjær, der nu er gammel nok til at spille Superliga-fodbold. Hallur Hansson er desuden tilbage fra karantæne. 

Randers FC:
Randers FC's Superliga-premiere mod AGF blev som bekendt udsat på grund af regnvejr, så kronjyderne havde glædet sig ekstra meget til opgøret på hjemmebane mod OB i seneste runde. 

Man kan dog ikke beskylde kronjyderne for ligefrem at forkæle sit eget fodboldhungrende publikum i premieren. En langgaber af rang endte 0-0. Ingen af de to klubber turde for alvor sætte noget på spil.

Det ene point var dog isoleret set ikke nogen katastrofe for Randers FC, der holder tæt kontakt til top seks og fik formentlig hægtet OB af.

Det store spørgsmål i Randers FC i dette forår er, hvor målene skal komme fra efter afskeden med Saba Lobjanidze, og svaret blev altså ikke leveret i premieren. Kronjyderne var tæt på at score en enkelt gang i løbet af de 90 minutter, og det var, da OB var centimeter fra at lave selvmål.

Randers FC har hverken skader eller karantæner mod AC Horsens.

Karantæner:
AC Horsens: Ingen
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
AC Horsens (4-4-2): Delac - Therkildsen, Kiilerich, Ludwig, Lumb - Prip, Jacobsen, Okosun, Thorsen - Hansson, Brock-Madsen

Randers FC (4-4-2): Carlgren - Thomsen, Piesinger, Marxen, Kopplin - Kallesøe, Rømer, Lauenborg, Greve  - Egho, Riis

Profilen:
Nicolai Brock-Madsen spillede sin Superliga-kamp nummer 100 mandag aften. I kamp nummer 101 møder angriberen sin mangeårige arbejdsgiver, og AC Horsens har hårdt brug for Brock-Madsen i søndagens tidlige kamp. Umiddelbart er han det bedste bud på en målscorer på Bo Henriksens mandskab, og det vil klæde forwarden at få gang i den igen. I denne sæson har han blot scoret i en enkelt kamp. 

Vidste du, at..:
Der falder stort set aldrig ret mange mål, når AC Horsens og Randers FC møder hinanden, men der falder mål. Den seneste 0-0-kamp mellem de to jyske klubber daterer sig helt tilbage til november 2012. 

Dom:
Det bliver tæt, det bliver fysisk, og det bliver målfattigt. De tre ingredienser kan man vide sig nogenlunde sikre på søndag middag, og det bliver de helt små marginaler, der bestemmer udfaldet af kampen. Buddet herfra er en smal 1-0-sejr til AC Horsens. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Udlejet AaB'er vil blive i Rusland: Er her for at få en lang aftale

Læs også:Optakt: OB - Silkeborg IF

Læs også:Optakt: AGF - Hobro IK

Læs også:Officielt: Norske vicemestre køber FC Midtjylland-spiller

Læs også:Eksperter revser FCK's træningsbane: Det er uværdigt