Superliga Victor Risager

Optakt: Viborg FF - AGF

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Viborg FF jagter point for at holde fast i syvendepladsen, mens AGF jagter point for at holde fast i deres plads i Superligaen.

Af Victor Risager

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 20.00
Spillested: Energi Viborg Arena
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: TV3 Max
Hashtag: #vffagf #sldk

Holdnyt
Viborg FF

Det sluttede uafgjort mellem Viborg FF og OB i midtugerunden, og derfor er der fortsat status quo i toppen af Kvalifikationsspillet, hvor oprykkerne stadig fører an i kampen om syvendepladsen.

Men Jacob Friis’ mandskab kan ikke hvile på laurbærrene endnu. Der er kun et enkelt point ned til de fynske forfølgere, der endda har en bedre målscore. Derfor skal Viborg FF stadig ud og jagte point, og det starter mod AGF søndag.

Viborg har imidlertid været ramt af lidt af et formdyk og har ikke vundet deres seneste fem kampe. Til gengæld har viborgenserne også blot tabt en enkelt af de fem kampe.

Tobias Bech er ude igen og ventes desuden færdig for sæsonen, hvilket har fået Jacob Friis til at afprøve forskellige ting på højre kant. Senest spillede Justin Lonwijk pladsen, og i runden forinden var det Clint Leemans.

AGF
AGF kunne have lukket helt ned for nedrykningssnakken med en sejr i Nørreskoven i midtugen, men det lykkedes ikke. “De Hviie” indkasserede et skuffende nederlag til Vejle Boldklub, og derfor er der fortsat spænding i bunden af rækken.

Flere ting skal dog gå galt for AGF - og rigtigt for Vejle Boldklub - hvis det skal ende med en århusiansk nedrykning.

David Nielsens mandskab har tre point ned til VB og har en markant bedre målscore med to kampe igen, og tager de alle tre point søndag, er de så godt som sikre på overlevelse i Superligaen. Hvis søndagen derimod byder på et AGF-nederlag i Viborg og en VB-sejr i Farum, er der lagt op til en voldsom gyser i sidste spillerunde.

AGF må igen se bort fra Zach Duncan og Benjamin Hvidt, der har været ude hele foråret. Også Eric Kahl har været fraværende i de seneste spillerunder.

Karantæne
Viborg FF: Ingen
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Viborg FF (4-3-3):
Lund Pedersen - Anyembe, Bürgy, Kramer, Sørensen - Zamburek, Grønning, Bonde - Lonwijk, Grot, Bakiz

AGF (4-3-3): Hansen - Munksgaard, Bisseck, Tingager, Lund - Wilshere, Poulsen, Anderson - Bundu, Mortensen, Thorsteinsson

Profilen:
Det har været en speciel sæson for Alexander Munksgaard. I efteråret røg højrebacken helt ud af truppen i en periode, hvor han næsten udelukkende spillede for reserveholdet, men nu er han tilbage som fast mand på AGF’s højre back. Her har han desuden leveret fine præstationer i foråret.

Vidste du, at…:
Viborg FF’s topscorere i slutspillet er angriberne Jay-Roy Grot og Alassana Jatta, der hver især har scoret tre gange, mens midtbanespiller Jakob Bonde følger efter med to kasser. Hos AGF er forsvarsspiller Frederik Tingager topscorer i slutspillet, og han har stået for to af de fem mål, AGF har scoret over de seneste otte kampe.

Dom:
Sæsonens tre første kampe mellem de to hold er endt i to Viborg FF-sejre og en deler, så statistikken taler ikke for en god søndag for AGF. Herfra er buddet, at AGF heller ikke denne gang tager tre point. “De Hviie” må rejse hjem uden point i baggagen, for det slutter 2-1 til Viborg FF, tror vi.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: