• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov & Sebastian Stanbury

Rasmus Falk: Derfor er jeg stadig i FC København

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Rasmus Falk forklarer, hvorfor FC København frister ham mere end det udlandsophold, de fleste danske fodboldspillere sukker efter.

Af Ole Hoffskov & Sebastian Stanbury

Rasmus Falk har været en profil i Superligaen i 10 år i træk, og det er usædvanligt. Før der er gået 10 år, plejer Superligaens bedste spillere at blive solgt til udlandet.

Men ikke Rasmus Falk.

Han forlod OB til fordel for FC København i sommeren 2016, og intet tyder på, at han forlader hovedstaden lige foreløbig. I december forlængede han sin kontrakt med FCK frem til sommeren 2025. Til den tid vil han være 33 år gammel.

Det store spørgsmål er naturligvis; hvorfor er Rasmus Falk aldrig skiftet til udlandet? Det er der flere grunde til.

- Først og fremmest er det, fordi jeg er et sted, hvor jeg er glad for at være, og jeg er et sted, som stadig har noget potentiale, som jeg gerne vil være en del af. Jeg har været i Champions League med FC København, jeg har mødt hold fra toppen af samtlige store europæiske lande undtagen Tyskland. Ellers har jeg mødt toppen fra England, Spanien, Belgien, Holland, Frankrig, Italien... Jeg kan blive ved. Det giver virkelig nogle kampe, som man ikke bare lige kan få alle steder. Jeg jagter at komme derhen igen, siger Rasmus Falk til Tipsbladet.

Han fastslår, at det ikke altid er lykken at tage til udlandet, selv om det for mange spillere står som det ultimative.

- Jeg tror, at mange, der tager ud, bliver klogere. Jeg behøver ikke at nævne navne, men mange, jeg kender privat, har spillet med eller har spillet imod, er ikke blevet bedre fodboldspillere af at være ude – nogle af dem tværtimod. Samtidig har de fået mindre gode oplevelser af at være ude, siger Falk og fortsætter:

- Vi er også et sted nu, hvor man bliver nødt til at tage FC København ud af ligningen, for her er der spillere, der havde fantastiske muligheder i udlandet, men som alligevel er her. Der er en økonomi i København, der kan måle sig med steder, man kan blive overrasket over. Selv om det kan lyde forkert, når vi ikke har vundet guld, ikke ligger til det lige nu og ikke kom i et europæisk gruppespil, så viser historien, at man spiller europæisk i FC København, og at man bliver etter eller toer i FC København.

- Lønningerne og ambitionsniveauet er på samme niveau som de bedste steder i Belgien, de bedste steder i Holland, hvis man tager Ajax ud af ligningen, de bedste steder i Skotland. Jeg tror, at rigtig mange, som jeg har spillet sammen med, også mens jeg har været i FC København, savner de europæiske aftener i Parken og kampene mod Brøndby på et fyldt stadion. Det giver et kick, og jeg tror, at mange oplever, at det får de ikke længere,

Rasmus Falk understreger, at han ikke helt har afskrevet et skifte til udlandet, selv om han har bundet sig til FC København de kommende år.

- Jeg vil da gerne tage til Liverpool og Barcelona – de vil ikke have mig. Det skal man også gøre op med sig selv, siger han.

- Jeg har altid drømt om at spille i Spanien. Det kunne være en fed oplevelse. Kunne jeg det? Ja, jeg tror, at jeg uden problemer kunne være endt i La Liga til sommer, hvis jeg ville. Men det havde ikke været et af de bedre hold i La Liga, slet ikke. Det havde ikke været til en bedre løn, end jeg får her. Det havde nok været på et hold, der havde bolden 22 procent af tiden, når de mødte Barcelona, Real Madrid eller Atlético Madrid. Det havde i hvert fald været uden chance for at spille europæisk fodbold onsdag eller torsdag.

- Det ville være et sprog, jeg lige skulle lære. Jeg tror helt sikkert, vi ville være glade for temperaturen. Men man er nødt til at gøre op, at der ville være fordele, men også ulemper ved det, slutter FCK-profilen.

Du kan læse et stort interview med Rasmus Falk i Tipsbladet, som er på gaden i dag. I avisen får du også masser af optaktsstof til den kommende Superliga-runde, der byder på hele to topkampe. Vi har talt med Mikael Uhre, Kristian Bach Bak og Kamil Grabara, og derudover kan du læse et interview med Vejles to kroatere Denis Kolinger og Dominik Kovavic - og meget mere. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet.

Du kan også få et abonnement på fredagsavisen - læs mere her.