Video : Tipsbladet
Superliga

Rundens Hold i Superligaen - 25. spillerunde

Vi er klar med de udvalgte spillere til Rundens Hold i Superligaen - efter den dramtiske spillerunde 25.

25. spillerunde i Superligaen bød på uhyre meget spænding og en smule afklaring i forhold til den vilde jagt på top 6.

AC Horsens er ude af racet, mens OB er sikret en plads sammen med FC København og FC Midtjylland. Men tre pladser er endnu helt åbne, og seks hold er fortsat med i jagten. 
Vi har som altid set nærmere på de individuelle præstationer i den forgangne runde.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 25. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Sten Grytebust, OB (2)
Målmanden lukkede det første mål ind på Aarhus Stadion mandag aften, men siden beviste han hvorfor han modtog Det Gyldne Bur og er Superligaens bedste på sin plads. Hverken en helt fri Patrick Mortensen eller Tobias Sana evnede at passere Grytebust i afgørende situationer, og målmanden endte absolut med at blive en afgørende faktor i OB-sejren og dermed også fynboernes sikren af top 6-placeringen. 

Højre back: Johnny Thomsen, Randers FC (1)
Gode gamle Johnny Thomsen, der er blevet 37 år har måske nok ikke helt samme hurtighed som tidligere, men rutinen, overblikket og evnen til at træffe de korrekte beslutninger - dem har han fortsat. Thomsen lukkede ned for, hvad der skulle lukkes for i den voldsomt vigtige sejr over AC Horsens og stod sørme også for oplægget til sit holds første scoring

Central forsvarer: Victor Nelsson, FC Nordsjælland (3)
Godt nok måtte FC Nordsjælland lukke to mål ind mod FC København, men hold da op, hvor Victor Nelsson igen fik vist, hvor vil en "luftkonge" han er i felterne. Gang på gang afviste han FC Københavns indlæg og hjørnespark - og dem var der mange af. Og når han så også med sin scoring i den modsatte ende også her viste styrkerne frem - ja så er pladsen på holdet helt fortjent.

Central forsvarer: Kees Luijckx, SønderjyskE (2)
Sammen med sine kammerater i SønderjyskE-forsvaret leverede hollænderen igen en brav indsats, hvor Esbjerg-offensiven i det store hele blev pillet fra hinanden. Kees Luijckx stod så oven i købet for oplægget til SønderjyskEs første scoring, der blev sendt ind af den den unge Peter Christiansen. Så ud over at eliminere angribere, kan Kees Luijckx altså også sætte dem op til scoring.

Venstre back: Kevin Conboy, Randers FC (3)
Randers FC kandiderer til pladserne i hele forsvarslinje efter kampen mod AC Horsens, for Jonas Bager og Erik Marxen leverede i lige så høj grad et fremragende forsvarsarbejde som Johnny Thomsen og Kevin Conboy gjorde det. 
Men selv om kampen ikke var fejlfri fra Coboys side, får han alligevel pladsen for en god kamp i et forsvar, der var det eneste af samtlige 14 til ikke at lukke mål ind. Sten

Højre midtbane: Kasper Lunding, AGF (2)
AGF tabte godt nok til OB, og drømmene om top 6 hænger i en tynd tråd. Men Kasper Lunding kan se tilbage på endnu en flot, flot kamp i AGF-trøjen. Højre-kanten var en konstant trussel, og det virkede da også logisk, at det var ham, der fik lov til at score AGF-målet, da han skal flot ind i banen og vristede sig fri til en glimrede afslutning, der passerede Grytebust i OB-målet. Ud over målet leverede Lunding masser af lækre og chanceskabende afleveringer til holdkammeraterne i offensiven, hvor blandt andre Patrick Mortensen burde have udnyttet forarbejdet bedre. 

Central midtbane: Casper Nielsen, OB (1)
Casper Nielsen sled, slæbte og var ofte med i OB-holdets angreb på AGF-forsvaret. Den utrættelige indsats lønnede sig til sidst for fællesskabet, da OB vandt og sikrede sig både en plads i top 6 og tredjepladsen i grundspillet. 
Casper Nielsens vildskab og energi har været med til at løfte OB frem til hvor holdet er i dag og kan blive vigtig i jagten på bronzemedaljen.

Central midtbane: Evander, FC Midtjylland (4)
Evander er efterhånden  for alvor stemplet ind i FC Midtjylland, hvor han bare bliver ved og ved med at levere. Igen blev det til en scoring og masser af lækkerier undervejs i sejren over Hobro. Nu gælder det mesterskabsspillet, hvor Evanders kvaliteter nok skal fortsætte med at udvikle sig. 

Venstre midtbane: Mathias Rasmussen, FC Nordsjælland (3)
Alle har øjnene på Andreas Skov Olsen i FC Nordsjælland, og selv om topscoreren igen kom på tavlen, leverede norske Mathinas Rasmussen altså også endnu en stor kamp i FCN-trøjen. Godt nok kom offensiven ikke på tavlen, men han var igen og igen med i farlige aktioner i offensiven.

Angriber: Kamil Wilczek, Brøndby IF (2)
Med to kasser er det svært at komme uden om Brøndby-angriberen, der bare er så vigtig for holdets offensiv. Og så betyder det mindre, at det ene blev sendt ind på et straffespark og det andet var en Wilczek-klassiker, hvor en afretning af et skud snød AaB-keeper Rinne. Men det fremragende ved den detalje var, at det absolut var med vilje, at Wilczek strakte sig ben frem og "styrede" bolden i mål. 

Angriber: Peter Christiansen, SønderjyskE (1)
Der er mange unge og spændende spillere i den danske Superliga, og i denne runde stemplede en af dem for alvor ind i SønderjyskE. Den bare 19-årige Peter Christiansen stod fo 1-0-målet, siden også en assist og kunne med en anelse mere skarphed også have scoret igen. Men samlet set en herlig præstation, der i den grad lover godt for Peter Christiansens fremtid og også må varme Riddersholms hjerte i forhold til konkurrencen blandt klubbens angribere. 

I parentes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.