• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Kæmpe drama i Superligaen: Hvem bliver vinderne og taberne?

Foto: Jan Christensen / Getty Images

Der venter et drama af en anden verden i grundspillets sidste runde. Se, hvad der er muligt for de 14 hold at nå - både positivt og negativt.

Af Torsten Kjems Hansen

Superligaens grundspil er inde i den afgørende fase med kun mandagskampen og sidste spillerunde tilbage. Spændingen omkring hvilke hold, der sikrer sig en plads i top 6, er uhyggelig.

Vi giver her et overblik i forhold til samtlige 14 holds slutprogram, og hvilke placeringer holdet kan ende på i grundspillet - se stillingen nederst.

Læs også: Overblik: Sådan endte slutspillet i Superligaen


1. FC København 

Slutprogram:

FC København – Hobro IK

Mulig slutplacering i grundspillet: 1-2
Note: FC København slutter som vinder af Grundspillet med en sejr over Hobro IK, men kan som bekendt kun blive overhalet af FC Midtjylland, hvis sejren ikke blive landet. Lige så sikkert er det næsten, at københavner-klubben også ender på en af de to øverste pladsen i medalje-slutspillet. Der er lige nu 19 point ned til OB på tredjepladsen. 


2. FC Midtjylland 

Slutprogram: 
FC Midtjylland – SønderjyskE

Mulig slutplacering i grundspillet: 1-2
Note: Med pointtab til FC København fik FC Midtjylland igen skrumpet afstanden til at være på kun et point inden grundspillets sidste spillerunde.
En sejr hjemme over Sønderjyske garanterer, at FC Midtjylland starter mesterskabsspillet lige i hælene på københavnerne, men muligheden for at vinde grundspillet er naturligvis også til stede ved et nyt FCK-pointtab. Ved pointlighed vil FCK have fordelen af en bedre målscore. 


3. OB

Slutprogram:
OB – Randers FC

Mulig slutplacering i grundspillet: 3. pladsen
Note: Top-6-placeringen blev sikret med sejren i Aarhus, og OB kan nu bruge den sidste kamp i grundspillet til at hive endnu flere point ind til det, der nu kan døbes bronzekampen. OB er inden sidste spillerunde mod Randers FC sikre på at beholde tredjepladsen og har fire point ned til Brøndby IF på fjerdepladsen. 


4. Brøndby IF

Slutprogram:
AC Horsens – Brøndby IF

Mulig slutplacering i grundspillet: 4 -8
Note: Brøndby sikrer top 6-placeringen med en sejr i Horsens - det ligger fast. 
Skulle det ende med en uafgjort, må Brøndby-spillere, fans og ledere spejde efter resultaterne fra de andre kampe, inden jubelen kan bryde løs. For det ene point kan vise sig ikke at være nok, hvis Esbjerg, Randers FC, FC Nordsjælland eller AaB vinder deres kampe, så slutter Brøndby faktisk helt nede som nummer otte (Hvis AaB vinder med mindst to mål)
Ved nederlag er Brøndbys kattepine endnu mere udtalt. For så kan Esbjerg nøjes med et point, mens Randers FC, FC Nordsjælland og AaB fortsat skal vinde for at overhale. Hvis tre af de scenarier bliver en realitet ved BIF-nederlag, slutter Brøndby uden for top 6.

5. Esbjerg fB
Slutprogram: 
Esbjerg fB – Vejle

Mulig slutplacering i grundspillet: 4-8
Note: Sejr hjemme over Vejle vil være nok at sikre top 6-deltagelsen, men bare et point åbner for et fald helt ud af top 6, hvis konkurrenterne Randers FC, FC Nordsjælland og AB alle vinder deres kampe - og Brøndby får point i Horsens. 
Ved nederlag til Vejle vil Esbjerg fB også kunne opleve at kunne dale helt ned som nummer otte i tabellen. 


6. Randers FC 

Slutprogram:
OB – Randers FC

Mulig slutplacering i grundspillet: 4-8
Note: 
Kravet i sidste runde er under alle omstændigheder en sejr ude over OB, for så er pladsen i top 6 hjemme.
Ved uafgjort i Odense, er der til gengæld ingen som helst garantier, da Randers både kan være overhalet af AaB og FC Nordsjælland, når de 90 minutter er gået og dermed være ude af top 6.
Ved nederlag i sidste spillerunde er Randers ude af top 6, da enten AaB eller AGF med sikkerhed vil rykke forbi i tabellen. 


7. FC Nordsjælland 

Slutprogram:
Vendsyssel FF – FC Nordsjælland

Mulig slutplacering i grundspillet: 4-9
Note:  Der er ikke så meget at diskutere - det kræver en sejr i grundspillets sidste runde, hvor FCN skal en tur til Hjørring. Og så skal FCN håbe på, at de tre point vil være nok til at overhale en af konkurrenterne og holde AaB bag sig. For faktum er, FCN kan blive truet bagfra af AaB - selv med en sejr. For vinder AaB en sejr, der er mindst to mål større end FCN's, vil nordjyderne ende øverst i tabellen. 
Uafgjort i sidste runde vil højest sandsynligt ikke være nok, da både Randers, AaB, og AGF har muligheden for at vinde pladsen. De to sidstnævnte mødes i øvrigt i sidste spillerunde.


8. AaB 

Slutprogram:
AaB – AGF

Mulig slutplacering i grundspillet: 4-10
Note: Det kræver tre point i den sidste hjemmekamp, hvor AGF er gæster. Kommer de tre point i hus, er det op til andre resultater også at løfte AaB op blandt de bedste seks. For AaB kan målscoren sagtens ende med at blive den afgørende faktor, så det er muligt, at det gerne skal være en stor sejr, der skal til for at hjælpe holdet det sidste stykke. 
Hvis Brøndby spiller uafgjort i Horsens, skal AaB eksempelvis vinde med mindst to scoringer for at overhale Brøndby. Hvis både AaB og FC Nordsjælland vinder deres kampe, skal AaB vinde en sejr, der er mindst to mål større end FCN's for at slutte højest i grundspillets tabel. 

Et uafgjort resultat vil næppe være nok for AaB, der i så fald har brug for både et nederlag til Randers og FC Nordsjælland.
Nederlag til AaB betyder med garanti en placering uden for top 6.


9. AGF

Slutprogram:
AaB – AGF

Mulig slutplacering i grundspillet: 6-11
Note: AGF må og skal vinde den sidste kamp ude over AaB - det ligger nu helt fast efter mandagens nederlag. Men selv de tre point vil næppe være nok, da det kræver nederlag til både Randers FC, FC Nordsjælland i deres møder med henholdsvis OB og Vendsyssel. 
Alt andet end sejr er ubrugeligt for AGF i forbindelse med top 6. 

Til gengæld skal AGF bruge point for at sikre sig ikke at ende med en placering helt nede som nummer 11. Hvis Top 6 glipper handler om at forsøge at blive nummer 7 eller 8 i tabellen, så man er et af de to hold, der har førstevalg til de to nedryknings-grupper. 


10 . AC Horsens

Slutprogram:
AC Horsens – Brøndby IF

Mulig slutplacering i grundspillet: 6-11
Note: AC Horsens skal vinde med mindst 11 mål over Brøndby og på samme tid håbe på at alle andre resultater flasker sig. Det sker ikke. 

Alligevel er de tre point absolut vigtige for AC Horsens, da holdet fortsat kan nå 7, eller 8. pladsen, der vil give førsteret til at vælge pulje i gruppespillet. Så 

11. SønderjyskE 
Slutprogram:
FC Midtjylland – SønderjyskE

Mulig slutplacering i grundspillet: 8-14
Note: To sejre i træk til Glen Riddersholm og SønderjyskE har genskabt en masse positive vibrationer i og omkring klubben. Nu gælder det sidste runde, hvor endnu en sejr skal jagtes, da det kan sende klubben frem som nummer 10 og på samme tid lægge endnu mere afstand til bundholdene. Det vil dog på samme tid kræve et nederlag til AC Horsens.
Uafgjort eller nederlag resulterer i en plads som nummer 11 for SønderjyskE


12. Vendsyssel FF

Slutprogram:
Vendsyssel FF – FC Nordsjælland

Mulig slutplacering i grundspillet: 12-14
Note: Det er helt tæt i bunden, hvor Vendsyssel fører an et point foran Hobro og to foran Vejle. Derfor er hvert point selvsagt vigtigt, og det gælder også i hjemmekampen mod FC Nordsjælland, hvor tre point vil være fantastisk og sikre 12. pladsen, mens uafgjort eller nederlag åbner for, at Vendsyssel faktisk ender som sidst i grundspillet. 


13. Hobro IK 

Slutprogram:
FC København – Hobro IK

Mulig slutplacering i grundspillet: 12-14
Note: Hobro måtte ned med nakken mod FC Midtjylland men tager igen på pointjagt hos en af de store, når FCK venter i sidste spillerunde. Hvis Vendsyssel sætter point til, kan Hobro springe frem som nummer 12, mens pointtab eller nederlag kan sende Hobro ned som sidst, inden gruppespillet begynder.


14. Vejle Boldklub

Slutprogram:
Esbjerg fB – Vejle

Mulig slutplacering i grundspillet: 12-14
Note: Det blev til point i grundspillets sidste hjemmekamp, hvilket dog ikke var nok til at ændre på Vejles sidsteplads. Men en sejr ude over Esbjerg vil åbne op for et spring frem til 12. pladsen. Lige meget hvad, bliver det en vild kamp for overlevelse for Vejle Boldklub sammen med de nærmeste konkurrenter fra Hobro IK og Vendsyssel FF.

Stillingen aktuelt i Superligaen:

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - AGF

FC København og AGF skal ud i en direkte kamp om andenpladsen i Superligaen. Århusianerne kan gå forbi Ståle Solbakkens mandskab med en sejr.