• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Solbakken afslører pris-niveauet for Wilczek: Er det for mange penge?

Foto: Getty Images

Kamil Wilczek kostede FC København flere penge, end det først hed sig tidligere på dagen.

Af Torsten Kjems Hansen

Kamil Wilczek er ny mand hos FC København og bliver spilleren, der er hentet som en direkte erstatning for Dame N'Doye, der ikke fik sin kontrakt forlænget i FCK.

Kamil Wilczek har nettet imponerede 71 gange for Brøndby i 124 Superliga-kamp, men han er også blevet 32 år, så hvad er prisen for en spiller, der ikke har noget salgspotentiale og er gået helt mål-kold i de seneste halve år i Tyrkiet.

Ekstra Bladet skrev to millioner kroner tidligere på dagen, men den tyrkiske klub, Göztepe, hvor FCK har hentet Wilczek har selv meddelt, at transferen ligger på 900.000 euro, der svarer til omkring 6,7 millioner kroner.

- Det er et spørgsmål om at regne. Jeg kan ikke give nogen detaljer, men det er tættere på 900.000 euro end det er på to millioner kroner, siger Ståle Solbakken.

Er det ikke mange penge for en 32-årig?

- Det kan jeg svare på om to eller to og et halvt år, lyder det tørt fra Ståle Solbakken, der ikke er nervøs for, at Kamil Wilczeks fysik eller at han kommer til at løbe ind i skader, som man så det med Dame N'Doye i hans sidste tid i klubben.

- Det kan man jo ikke vide. Vi har haft et grundigt medicinsk tjek, og han ser virkelig god og fit ud. Ronaldo har eksempelvis fortsat en fremragende fysik – det afhænger af, hvad man gør med kroppen, indtager og så videre.

Kamil Wilczek har fået en tre-årig kontrakt i FC København, og netop polakkens stærke fysik har været med til at fjerne tvivlen om kontraktens længde.

- Tre år kan virke som lang tid. Hvis han kan sprinte i de første to og et halvt år, får vi at se, hvordan det går i det sidste halve år. Det er jeg ikke så bange for – han har en gude-fysisk.

Med indkøbet af Kamil Wilczek lukker Ståle Solbakken også allerede ned for spekulationer om, at der kan komme flere angribere i det endnu lange transfervindue. Kamil Wilczek-købet er på alle måder opsigtsvækkende, og nu er det op til polakken selv at gøre alle spekulationer til skamme ved at gøre, som han gjorde i Brøndby: Score masser af mål

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus