Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga powerranking: Et slapt jysk gummiben og optur i storbyerne

FC Midtjylland skuffede fælt, mens FC København, Brøndby IF, AGF og AC Horsens er kommet godt i gang efter den lange pause.

Der var skader, skuffelser, sammenbrud men også et godt tempo og nyt at tage med sig fra den første runde i Superligaen i næsten tre måneder.

Tipsbladet.dk går her gennem de 14 Superliga-hold forud for sidste runde i grundspillet, hvor der stadig er spænding om flere placeringer.

Powerranking 21. runde - Brøndby rykker op, OB famler i dybet
Powerranking 22. runde - Hug til FCK og Brøndby
Powerranking 23. runde -FCM sluger Superligaen - OB fejler

Powerranking 25. runde - FCM er knivskarpe og OB rykker

1: FC København (3)
Skaderne i offensiven skaber stadig betydelig tvivl om, hvorvidt FC København kan holde sig på førstepladsen – Mohamed Daramy og Mikkel Kaufmann er stadig kun 18 og 19 år gamle, og selvom Pep Biel bliver stadigt bedre, skal meget gå rigtigt, hvis man skal have åbnet titelkampen med FC Midtjylland.

Seneste kamp:  Lyngby Boldklub - FC København 1-4
Næste kamp: FC København-Randers FC (Søndag 7. juni 2020 klokken 17.00)

2: Brøndby IF (2)
SønderjyskE udfordrede Brøndby i 1. halvleg, mens hjemmeholdet i 2. halvleg fik mere styr på spillet og skabt chancer nok til at fortjene sejren efter en tandløs indsats før pausen. Brøndby lignede sig selv fra før den ufrivillige pause – godt nok, især i betragtning af udskiftningerne i januar, men heller ikke et hold, der står umiddelbart foran noget attentat på Top 2 i næste sæson.

Seneste kamp: Brøndby IF-SønderjyskE 1-0
Næste kamp: AC Horsens-Brøndby IF (Søndag 7. juni 2020 klokken 17.00)

3: FC Midtjylland (1)
Sikke en skuffelse, kampen mod AC Horsens var. Jo, FCM kunne have hentet et point til sidst, men det var en skuffelse for alle involverede i Herning i det, der skulle have været en sikker retur til Superliga-fodbold. I stedet er der nu pres på forud for en svær kamp i Farum, hvor det efter den indsats mod Horsens ikke betyder meget, at FC Midtjylland plejer at klare sig godt.

Seneste kamp: FC Midtjylland - AC Horsens 0-1
Næste kamp: FC Nordsjælland-FC Midtjylland (Søndag 7. juni 2020 klokken 17.00)

4: FC Nordsjælland (5)
FC Nordsjælland kunne sætte Mikkel Damsgaard på bænken og stadig cruise til sejren i Silkeborg. Man er det mest formstærke hold i ligaen og bliver rykket op på denne liste, hvis man får et godt resultat på søndag. Det er nogle fremragende individualister, og ikke mindst også holdspillere, de bygger i Farum.

Seneste kamp:  Silkeborg IF-FC Nordsjælland 0-2
Næste kamp: FC Nordsjælland-FC Midtjylland  (Søndag 7. juni 2020 klokken 17.00)

5: AGF (4)
AGF var ringe indtil de sidste 25 minutter mod Randers, og kampen mod OB kunne også være faldet anderledes ud end den 1-0-sejr, århusianerne vandt. Målmand William Eskelinen skal også genfinde sit mojo – han kunne have kostet. Men det er detaljer i det store billede, for AGF er i medaljeslutspillet og er et mindst lige så godt bud på bronzen som FC Nordsjælland og Brøndby IF.

Seneste kampe: AGF-Randers 1-1
AGF-OB 1-0
Næste kamp: AaB-AGF (Søndag 7. juni 2020 klokken 17.00)

6: AaB (6)
Det var ikke nogen god kamp af AaB, der savnede Lucas Andersen, som først kom på banen efter Esbjergs føringsmål. Tom van der Weert var også savnet til at score på de chancer, man fik. Før slutspillet sidste år lignede Esbjerg slagtekvæg og endte med bronzen, så der naturligvis ikke noget, der skal opgives på forhånd. Men man kan ikke hævde, at AaB er helt på omgangshøjde med de tre øvrige bronzeaspiranter.

Seneste kamp: Esbjerg fB-AaB 1-1
Næste kamp: AaB-AGF (Søndag 7. juni 2020 klokken 17.00)

7: AC Horsens (11)
FC Midtjylland var ringe, men skidt nu med det. Horsens har slået FC København og FC Midtjylland i to udekampe i træk, og det er uanset omstændigheder og forklaringer enormt flot af et hold, der har haft svært ved at score mål. Horsens har i sidste runde chancen for nærmest at sikre næste Superliga-sæson ved at overhale Lyngby og blive nummer otte i grundspillet, og det er næsten magi med tanke på, hvor langt holdet har været nede at vende i denne sæson.

Seneste kamp: FC Midtjylland-AC Horsens 0-1
Næste kamp: AC Horsens- Brøndby IF (Søndag 7. juni 2020 klokken 17.00)

8: Randers FC (8)
Sejren var lige inden for rækkevidde i Århus og gik først tabt få minutter før tid, og så var Hobro heller ikke bedre. Men ét point i de to runder, hvor Randers bare skulle slå til, fortæller ligesom på Fyn historien om tilfældighed, og så i Randers' vores kæphest gennem foråret, nemlig at Saba Lobjanidze i den grad mangler til at vinde kampene. Man kan stadig komme i Top 6 ved at vinde over FC København, mens AaB taber, og i processen hente syv-otte mål på nordjyderne. Det sker ikke. Randers er udelukkende nummer otte, fordi udvalget længere nede på listen sandt for dyden ikke er imponerende.

Seneste kamp: Randers FC-Hobro 0-1
Næste kamp: FC København-Randers FC (Søndag 7. juni 2020 klokken 17.00) 

9: SønderjyskE (12)
På en heldigere dag havde SønderjyskE fået et point mod Brøndby, men nu venter i stedet en vigtig kamp mod Silkeborg. SønderjyskE er sikker på at blive nummer 11 og dermed komme i pulje med SIF, og vinder man den kamp, er man 14 point foran og kan koncentrere sig om at indhente et af holdene foran i det kommende puljespil.

Seneste kamp: Brøndby IF-SønderjyskE 1-0
Næste kamp: SønderjyskE-Silkeborg IF (Søndag 7. juni 2020 klokken 17.00)

10: OB (7)
OB har færrest point af alle i de seneste ti runder, og at holdet ikke ligger længere nede i vores powerranking skyldes, at man fortsat spiller til mere, end man får. Fodbold er et spil præget af tilfældighed, men når vi har med mennesker at gøre og en trup, der på ingen måde garanterer en retur til Top 6 i næste sæson, er det også forståeligt, at tvivlen har sneget sig ind på Fyn, hvor man midt i en historisk pointkrise risikerer at skulle i en nedrykningspulje med sultne SønderjyskE på point efter sig.

Seneste kamp: AGF-OB 1-0
Næste kamp: OB-Esbjerg fB (Søndag 7. juni 2020 klokken 17.00)

11: Hobro (14)
Flot arbejde i Randers af et Hobro-hold, der kun havde vundet to Superliga-kampe i hele sæsonen. Det er nok til, at man er sikker på at blive nummer 12 i grundspillet, men der al grund i verden til at knokle videre for at lægge afstand til Esbjerg. Finder Pål Kirkevold sig selv efter turen på bænken?

Seneste kamp: Randers FC-Hobro 0-1
Næste kamp: Hobro-Lyngby (Søndag 7. juni 2020 klokken 17.00) 

12: Lyngby Boldklub (10)
Der er næsten tre måneder mellem kampene, men Lyngby har altså tabt de to seneste Superliga-kampe med samlet 1-7. Man ligger stadig på ottendepladsen og beholder den med en sejr i Hobro, og det bør man sætte alle sejl til, for ellers venter et uhyggeligt gruppespil, hvor SønderjyskE vil forsøge at hive Lyngby under vandet og ned på den tredjeplads i puljen, der giver playoffkampe om overlevelse.

Seneste kamp: Lyngby Boldklub - FC København 1-4
Næste kamp: Hobro-Lyngby (Søndag 7. juni 2020 klokken 17.00) 

13: Esbjerg fB (13)
Jurij Jakovenko havde nær fordømt Silkeborg IF til 14. pladsen og noget nær sikker nedrykning, men Esbjerg holdt ikke stand og har derfor en nervepirrende kamp i Odense, hvor der både er en ottendeplads og arbejdspladser på spil. Esbjerg bør klare den, men uanset hvad tikker uret, nu hvor Hobro er fire point foran og pinedød skal indhentes.

Seneste kamp: Esbjerg fB-AaB 1-1
Næste kamp: OB-Esbjerg fB (Søndag 7. juni 2020 klokken 17.00) 

14: Silkeborg IF (9)
Silkeborg holdt spillerne på arbejde i forsøget på at styrke sig til de sidste kampe, og det var noget af et antiklimaks, at man aldrig for alvor havde en chance mod FC Nordsjælland og i øvrigt manglede flere skadede spillere. Chancen eksisterer stadig mod SønderjyskE, men der skal meget til at indhente Esbjerg, der er tre point foran og har en fire mål bedre målscore.

Seneste kamp: Silkeborg IF - FC Nordsjælland 0-2
Næste kamp: SønderjyskE-Silkeborg IF (Søndag 7. juni 2020 klokken 17.00) 

Chanceskaberne
1: Evander Ferreira, FC Midtjylland – 80 (7 mål)
2: Lucas Andersen, AaB – 52 (9 mål)
3: Mikkel Damsgaard, FC Nordsjælland – 48 (8 mål)
4: Casper Høyer, AGF – 47 (1 mål)
5: Mikkel Rygaard, FC Nordsjælland – 46 (4 mål)
6: Dominik Kaiser, Brøndby IF – 41 (8 mål) *
7: Mads Emil Madsen, Silkeborg IF – 41 (0 mål)
8: Viktor Fischer, FC København – 37 (2 mål)
9: Rilwan Hassan, SønderjyskE – 35 (1 mål)
10: Michael Lumb, AC Horsens – 35 (2 mål)

* Solgt i vinterpausen til Hannover 96

Skyyyyyyyyyd
1: Evander Ferreira, FC Midtjylland – 56 afslutninger (7 mål) https://www.tipsbladet.dk/nyhed/rygter/fredagens-rygteboers-united-lurer...
2: Ronnie Schwartz, SIF/FCM – 48 (14 mål)
3: Bashkim Kadrii, OB – 48 (10 mål) **
4: Patrick Mortensen, AGF – 48 (11 mål)
5: Sory Kaba, FC Midtjylland – 47 (4 mål)
6: Mart Lieder, SønderjyskE/OB – 46 (6 mål)
7: Emil Riis Jakobsen, Randers FC – 46 (4 mål)
8: Kamil Wilczek, Brøndby IF – 44 (17 mål) ***
9: Louka Prip, AC Horsens – 43 (5 mål)
10: Mustapha Bundu, AGF – 42 (8 mål)

** Blev i januar solgt til Al-Fateh i Saudi-Arabien