Foto: Getty Images
Superliga

Superliga-powerranking: Brøndby rykker op - OB famler i dybet

FC Midtjylland topper Tipsbladet.dk's powerranking, der er pil op til Brøndby, mens skyerne samler sig over Odense og Horsens.

1 FC Midtjylland
FC Midtjylland kunne have slået Lyngby større. Lasse Vibe og Anders Dreyer havde flotte debuter i Ulve-trøjen. FCM-maskinen ruller igen, som om 1-3-blamagen mod AGF i sidste december-kamp aldrig var sket.

Seneste kamp: FC Midtjylland - Lyngby 2-0
Næste kamp: Hobro IK - FC Midtjylland (Fredag 19.00)

2 FC København
De havde bolden meget i Esbjerg med var alt for tandløse. Dame N'Doye har karantæne på søndag mod Silkeborg og solgte i tirsdags Pieros Sotiriou til FK Astana. De 37 millioner kroner er rare, men det efterlader også FC København med en smal front og pres på Mikkel Kaufmann for at spille regelmæssigt.

Seneste kamp: Esbjerg fB - FC København 1-0
Næste kamp: Silkeborg IF - FC København (Søndag 16.00)

3 AGF
Grundvandet står bogstavelig talt lige under græsset på stadion i Århus, hvor udsigterne til at spille hjemmekampe er skidt i det næste lange stykke tid. En fin opstart gør, vi holder fast i AGF som treer, selvom kampen mod Randers blev aflyst.

Seneste kamp: AGF - Östersunds 1-0 (10. februar, træningskamp)
Næste kamp: AC Horsens - AGF (Mandag 19.00)

4 Brøndby IF
OB var ikke gode, men Brøndby fortjener stor ros for en sammenhængende indsats under svære forhold i regnen i Odense, i første kamp efter salgene af Kamil Wilczek, Dominik Kaiser og Hany Mukhtar. AaB vil give hårdere modstand, men det så godt ud, ikke mindst fra Andreas Maxsø i tremandskæden og opløftende takter fra Morten Frendrup og Anis Ben Slimane på den centrale midtbane.

Seneste kamp: OB - Brøndby IF 0-2
Næste kamp: AaB - Brøndby IF (Søndag 18.00)

5 FC Nordsjælland
FC Nordsjælland pulveriserede Horsens i den udsatte kamp onsdag aften, og hvor FC Nordsjælland faktisk plejer at komme elendigt fra start i forårspremierer, fik man virkelig taget et skridt mod den Top 6. 18-årige Mohammed Diomonde fik debut som venstre back og gjorde det flot, og selvom Horsens gjorde en dårlig figur, lignede FCN igen et hold, der kan give FCM og FCK sved på panden, som tidligere versioner af FCN har gjort.

Seneste kamp: FC Nordsjælland - AC Horsens 6-0
Næste kamp: FC Nordsjælland - SønderjyskE (Søndag 12.00)

6 AaB
Kasper Kusk fik et tosset gult kort og er i karantæne til Brøndby-kampen, men ellers kunne AaB dårligt have fået en bedre begyndelse på årtiet med 2-0 i Silkeborg ovenpå salget af Mikkel Kaufmann og udleje-salget af Oliver Abildgaard til Rubin Kazan. Vi får AaB's virkelige niveau at se mod Brøndby og to gange FCK (liga og pokal) i de kommende 10 dage.

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 21. runde

Seneste kamp: SIF - AaB 0-2
Næste kamp: AaB - Brøndby IF (Søndag 18.00)

7 Randers FC
Saba Lobjanidze spiller nu i Tyrkiet, mens Randers FC byttede sig til Jesper Lauridsen ved at sende Kevin Conboy til Esbjerg. Kommer Mathias Greve ind fra bænken i Odense og erstatter en procentdel af den altoverskyggende fare, Lobjanidze var for modstanderne? Randers skal bryde med de seneste sæsoners ærgerlige tendens til at smide Top 6-pladser i vinterpausen væk i februar og marts.

Seneste kamp: Krylya Samara 2-2 (træningskamp 8. februar)
Næste kamp: Randers FC - OB (Søndag 14.00)

8 SønderjyskE
Den sejr var en enorm lettelse for SønderjyskE, der havde slået Brøndby i den afsluttende træningskamp og havde brug for en god start på forår i forsøget på slippe væk fra 11. pladsen og den nedryknings-playoffrunde, den i sidste ende fører til i maj. Flot debut af angriberen Anders K. Jacobsen, hentet i OB i januar, og en 3-0-scoring af Rilwan Hassan, der forlængede sin kontrakt i januar.

Seneste kamp: SønderjyskE - Hobro IK 3-1
Næste kamp: FC Nordsjælland - SønderjyskE (Søndag 12.00)

9 OB
Fynboerne startede med Kasper Larsen og angriberen Issam Jebali, og skiftede i 2. halvleg Aron Thrándarson (lovende indsats, han kommer til at score mål) og Mikkel Hyllegaard ind. Men det var Bashkim Kadrii, man savnede i en kaotisk kamp, hvor OB på papiret levede indtil 0-2-målet men i den grad savnede Kadriis chanceskabelse og målfarlighed.

Seneste kamp: OB - Brøndby IF 0-2
Næste kamp: Randers FC - OB (Søndag 14.00)

10 Esbjerg fB
Esbjerg fB stillede med hele fem nye folk i startopstillingen og skiftede i slutminutterne Franz Brorsson ind. Kunne det virkelig gå med alle de lejesvende, spurgte folk sig selv og hinanden om i diverse podcasts og tv-programmer? Det gjorde det mod FC København med en koncentreret, viljefyldt indsats, der giver reelt håb om, at Esbjerg fB kan overleve i foråret. Hobro er nu kun ét point foran.

Seneste kamp: Esbjerg fB - FC København 1-0
Næste kamp: Lyngby BK - Esbjerg fB (Søndag 14.00)

11 Lyngby BK
Fair nok, MCH Arena er ikke stedet, hvor Lyngby kan spille sig i Top 6 eller overleve, selvom Lyngby faktisk har gjort det godt der de seneste år. Men første halvleg var bekymrende for Lyngby, der blev trykket helt i bund. Det hjalp at sætte Rezan Corlu ind, hans opfindsom bliver vigtig i de kommende runder, der kan blive nervepirrende for Lyngby, hvis man ikke slår et pludselig genrejst Esbjerg-hold på søndag.

Seneste kamp: FCM-Lyngby 2-0
Næste kamp: Lyngby-Esbjerg (Søndag 14.00)

Læs også:Karantæner - hvem er ude?

12 Hobro IK
Det var vel Hobros chance for at hægte sig på SønderjyskE og  AC Horsens, der blæste væk den eftermiddag i Haderslev, hvor Hobro for en gangs skyld kunne have haft fin gavn af en uafgjort, som holdet så ofte har spillet til i denne sæson. Nu tegner der sig i stedet et gyser-forår med Esbjerg i hælene.

Seneste kamp: SønderjyskE - Hobro IK 3-1
Næste kamp: Hobro IK - FC Midtjylland (Fredag 19.00)

13 Silkeborg IF
Det var en åben kamp mod AaB, men det hjælper jo ikke, når Silkeborg IF igen taber. Næsten værre var det, at Esbjerg vandt, og nu er seks point foran oprykkerne, der reelt kan være ude af Superligaen om et par uger, hvis man ikke begynder at vinde kampe i et i øvrigt svært program.

Seneste kamp: Silkkeborg IF - AaB 0-2
Næste kamp: Silkeborg IF - FC København (Søndag 16.00)

14 AC Horsens
Det er ok at tabe i Farum, men Horsens blev tilintetgjort, da den defensive taktik raslede fra hinanden. Rune Frantsen (tidligere højre back) har scoret tre mål i 56 Superliga-kampe, Hallur Hansson er på 12 mål i 100 kampe i Danmarks bedste række, og selvom der ikke står noget sted i fodboldloven, at de forreste spillere skal score målene, må man håbe for AC Horsens, at Nicolai Brock-Madsen kan sætte fut i angrebet.

Seneste kamp: FC Nordsjælland - AC Horsens 6-0
Næste kamp: AC Horsens - AGF (Mandag 19.00)

Chanceskaberne
1: Evander Ferreira, FC Midtjylland – 66 (6 mål)
2: Lucas Andersen, AaB – 47 (6 mål)
3: Dominik Kaiser, Brøndby IF – 41 (8 mål) *
4: Mikkel Damsgaard, FC Nordsjælland – 40 (5 mål)
5: Viktor Fischer, FC København – 37 (2 mål)
6: Casper Høyer, AGF – 36 (0 mål)
7: Mikkel Rygaard, FC Nordsjælland – 35 (2 mål)
8: Rilwan Hassan, FC Midtjylland – 35 (1 mål)
9: Marco Rojas, SønderjyskE – 32 (2 mål) **
10: Michael Lumb, AC Horsens – 31 (2 mål)

* Solgt i vinterpausen til Hannover 96
** Skiftede i januar til Melbourne Victory

Skyyyyyyyyyd
1: Evander Ferreira, FC Midtjylland – 50 afslutninger (6 mål)
2: Bashkim Kadrii, OB – 48 (10 mål) ***
3: Ronnie Schwartz, SIF/FCM – 45 (12 mål)
4: Kamil Wilczek, Brøndby IF – 44 (17 mål) ****
5: Mart Lieder, SønderjyskE/OB – 42 (6 mål)
6: Sory Kaba, FC Midtjylland – 42 (4 mål)
7: Emil Riis Jakobsen, Randers FC - 40 (4 mål)
8: Mustapha Bundu, AGF – 37 (8 mål)
9: Patrick Mortensen, AGF – 37 (8 mål)
10: Louka Prip, AC Horsens – 36 (4 mål)

*** Blev i januar solgt til Al-Fateh i Saudi-Arabien
**** Blev i januar solgt til Göztepe i Tyrkiet 

Læs også:Dommen er faldet: FCK-fans skal i fængsel for overfald på Brøndby-fans

Læs også:Sæsonstarten udskudt yderligere for AGF-midt

Læs også:Optakt: Hobro IK - FC Midtjylland