• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Alt om Randers FC: Den bedste spiller er væk - hvad så nu?

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold. Denne gang Randers FC.

Af Ole Hoffskov

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold.

Denne gang Randers FC.

Transfers:
Ind:
Mathias Greve (OB)
Jesper Lauridsen (Esbjerg fB)

Ud:
Kevin Conboy (Esbjerg fB)
Saba Lobjanidze (MKE Ankaragücü)
Tobias Damsgaard (Vendsyssel FF, lejeaftale)

Træningskampe:
Randers FC - FC Fredericia 2-2
Randers FC - Vendsyssel FF 4-3
Randers FC - Vejle Boldklub 2-0
Randers FC - FK Shjendija 3-3
Randers FC - FC Chertanova 1-3
Randers FC - Kriyla Sovetov 2-2

Bud på idealopstilling (4-4-2): Carlgren - Kopplin, Marxen, Piesinger, Lauridsen - Kallesøe, Rømer, Hammershøj-Mistrati, Greve - Riis, Egho

Status:
Der er ikke andet at gøre end at løfte på hatten over, hvad Randers FC præsterede i efteråret. Kronjyderne overvintrer på en femteplads, og dermed er Thomas Thomasbergs mandskab en klar bejler til mesterskabsspillet. Randers har imidlertid sagt farvel til den helt store stjerne Saba Lobjanidze, og det kan måske blive afgørende i et tæt felt af top seks-bejlere.

Styrker:
Hvis der er noget, der kan give et hold et boost, så er det at levere varen foran eget publikum på hjemmebane, og det formår Randers FC. Kronjyderne scorede 23 point på eget græs i efteråret, og dermed kan "hestene" kalde sig for det næstbedste hjemmehold i Superligaen - kun overgået af FC København. Randers FC har et hjemmebanepoint mere end Brøndby, selv om de blå-gule står noteret for en kamp mere i egen hule, og det er ligeledes blevet til et point mere end FC Midtjylland, selv om ulvene i den samlede stilling er 20 point foran kronjyderne.

Svagheder:
Med ovenstående in mente giver det næsten sig selv, Randers FC har det tilsvarende svært på udebane, og det skal forbedres. Derudover savner Randers en angriber, Thomas Thomasberg kan stole fuldt og fast på nok skal score målene. Marvin Egho har scoret seks mål, mens Emil Riis har scoret fire og Alhaji Kamara to. Det er til den lave ende for et hold, der er med i den sjove ende af tabellen. 

Han bliver vigtig:
Erik Marxen formåede at holde et tårnhøjt niveau i forsvaret i første halvdel af sæsonen, og det gav Randers FC en bundsolid base. Det er vigtigt, at den omskoldede venstreback kan genfinde de samme takter. 

Hold øje med:
Det tidligere Manchester United-talent Tosin Kehinde spillede ikke alverden i efteråret, men der venter ham formentlig flere minutter i den kommende halvsæson. Nigerianeren har set fin ud i testkampene og har scoret to mål. Det er desuden værd at bemærke, at Randers FC blot har lejet Kehinde, så han spiller også for sin fremtid i Superliga-klubben.

Spørgsmålstegnet:
Et helt centralt spørgsmål rejser sig, når snakken falder på Randers FC: Hvordan skal det gå uden Saba Lobjanidze? Georgieren har været kronjydernes med afstand bedste spiller de seneste par sæsoner, og han er også aktuel topscorer. Nu er han væk, og det er i første omgang op til Mathias Greve at tage over. Det er en svækkelse, selv om Greve er en fornuftig spiller, og det kan ende med at koste top seks-placeringen.

Forårspremiere:
AGF - Randers FC, søndag den 16. februar klokken 16.00.

Statistik fra sæsonen 2019/2020:

Læs også:Alt om Esbjerg fB: Træneren skifter et halvt hold ud

Læs også:Alt om OB: Mange nye spillere skal slå til med det samme

Læs også:Alt om AGF: Kan holdet modstå presset og indfri forventningerne?

Læs også:Avis: Randers tjener millionbeløb på Saba Lobjanidze

Læs også:Johnny Thomsen efter konkurrence i Randers: Måske min sidste sæson