Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Alt om Esbjerg fB: Træneren skifter et halvt hold ud

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold. Denne gang Esbjerg fB.

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold.

Denne gang Esbjerg fB.

Transfers:
Ind:
Jeppe Schultz (FC Sydvest, lejeaftale udløber)
Emil Ankersen (FC Sydvest, lejeaftale udløber)
Kevin Conboy (Randers FC)
Søren Reese (FC Midtjylland, lejeaftale)
Franz Brorsson (Malmö FF, lejeaftale)
Ante Erceg (Brøndby IF, lejeaftale)
Rafal Kurzawa (SC Amiens, lejeaftale)
Vito Mannone (Reading FC, lejeaftale)

Ud:
Mads Kikkenborg (FC Sydvest, lejeaftale)
Jesper Lauridsen (Randers FC)
Noah Nurmi (FC Inter Turku, lejeaftale)
Simon Bækgård (Aarhus Fremad, lejeaftale)
Mark Brink (Silkeborg IF)

Træningskampe:
Esbjerg fB – Kolding IF 3-4
FC Midtjylland – Esbjerg fB 4-1
Esbjerg fB – FC Fredericia 2-2
FC Orenburg – Esbjerg fB 1-0
Torsdag den 6. februar: FC Slovacko – Esbjerg fB

Bud på idealopstilling (4-2-3-1): Mannone – Brinch, Austin, Brorsson, Conboy – ”Lungi” Sørensen, Kauko – Erceg, Kurzawa, Dauda - Yakovenko

Læs også:Ejere betalte Esbjergs transferfest: Gav millioner til nye spillere

Status:
Esbjerg har, som det fremgår ovenfor, hentet et halvt nyt hold til klubben. Hovedaktionæren og hovedsponsoren, Claus Sørensen Gruppen, skænkede EfB fem millioner kroner et handle for, og de penge fik hurtigt ben at gå på.

Samtidig har holdet ikke mistet nogen fra startopstillingen, så det fremstår styrket. Hvis de mange nye vel at mærke kan finde sammen i et fornuftigt sammenspil med de ”gamle”.

Claus Sørensen Gruppen har desuden sat klubben til salg, og i øjeblikket er der dialog med både engelske og tyske klubber om at overtage EfB.

Styrker:
Holdet har fået masser af rutine ind i januarvinduet. Især Mannone og Conboy, mens også Erceg, Kurzawa, Reese og Brorsson har spillet mange kampe i karrieren. Flere af dem har erfaring med nedrykningskampe.

Det kan også vise sig at være en fordel, at mange nye kommer til Esbjerg uden at være tilsølet af efterårets nedtur. Den slags kan trække humøret hos de andre med op.

Svagheder:
Forsvaret var det andendårligste i Superligaen i efteråret, og det indtryk har 11 indkasserede mål i fire testkampe ikke ændret. Det skal rettes op. Ellers rykker EfB ned.

Hvor gavmildt forsvaret end var i sæsonens første halvdel, stod det endnu værre til i angrebet. 17 mål i 20 kampe var færrest af alle hold. Bliver det ikke bedre, bliver det et langt forår.

Han bliver vigtig:
Rodolph Austin var i forvejen en af holdets profiler, og hans rolle bliver kun vigtigere i foråret. Dels fordi han er erfaren og vikarierende anfører, når Markus Halsti ikke spiller. Dels fordi han som en af de tilbageværende i forsvaret får til ansvar at binde det hele sammen i defensiven.

Læs også:Esbjerg som satellitklub? - Vi taler både med engelske og tyske klubber

Hold øje med:
Franz Brorsson var gledet ud af holdet i Malmö FF, men kommer til Esbjerg med masser af erfaring i en relativt ung alder. 24-årige Brorsson har spillet 111 førsteholdskampe for MFF i både Allsvenskan, Europa League og Champions League.

Spørgsmålstegnet:
Hvor lang tid tager det at spille alle de nye ind på holdet? Der er næppe nogen tvivl om, at truppen er stærkere end i efteråret, men hvad hjælper det, hvis spillerne ikke kan spille sammen. Der er ikke mange kampe til at få styr på det, så det skal sidde i skabet fra starten.

Forårspremiere:
Esbjerg fB – FC København, fredag den 14. februar klokken 19.00

Statistik fra sæsonen 2019/2020: