Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

FC Midtjylland-profilens dom: Det er os, der bliver mestre

Den nye mand i ulveflokken Anders Dreyer er slet ikke i tvivl om, at det bliver FC Midtjylland, der tager det danske mesterskab dette forår.

FC Midtjylland tager mandag aften hul på Superliga-foråret med en hjemmekamp mod Lyngby, og klubben fra Ikast og Herning har ingen problemer med at sige, at det er mesterskabet, de skal have sig i denne sæson.

Så det var nok nogle glade spillere, der hjemme i sofaen fredag aften kunne konstatere, at FC København meget overraskende tabte med 0-1 mod Esbjerg.

Dermed kan FC Midtjylland med en sejr mandag rykke syv point forbi FC København.

Tipsbladet.dk har taget en snak op til sæsonstarten med den nye mand i ulveflokken Anders Dreyer. Her er FCM-profilens dom.

Læs også:Optakt: FC Midtjylland - Lyngby BK

Hvorfor er det jer, der bliver mestre?
- Det er os, der bliver mestre, fordi vi har en god trup, og vi er godt sammentømrede. Vi spiller god fodbold og er også et hårdtarbejdende hold, hvor alle er villige til at give 100 procent. Derfor er det os, der kommer itil at stå med trofæet.

Har I rutine nok i truppen til at vinde mesterskabet?
- Ja, det synes jeg. Mange af os har prøvet noget før. Så vi står godt til det, og vi glæder os.

Hvad synes du om jeres rivaler i toppen af Superligaen?
- FCK er godt hold, men vi fokuserer mest på os selv, og hvad vi kan gøre bedre og fra kamp til kamp. Så tager vi den derfra. Det vigtigste er en kamp ad gangen og at se på os selv.

Der kan sagtens komme mind games i sådan et forår her - hvordan har du det med, at der måske bliver skudt mod jer?
- Det rører mig ikke. Ligesom med alt den ballade med Esbjerg-fans, der var, da jeg skiftede til Midtjylland. Det rørte mig ikke. Det var deres meninger. Jeg er sådan en type, der lukker det ude. I stedet koncentrerer jeg mig om at spille fodbold.

Læs også:FCM uden flere profiler mod Lyngby – 17-årig kan debutere

Hvordan ser du på truppen i FC Midtjylland?
- Jeg er jo ny her, men jeg kan se, at vi har mange dygtige spillere. Derfor er det vigtigt, at man præsterer for at kunne spille kampe. Der er mange offensive spillere, som kan noget på egen hånd, og så er det fedt, at alle er villige til at arbejde for holdet.

Personligt slog du ikke igennem i Brighton eller Heerenveen og er nu tilbage i Danmark. Hvad betyder det at være i Danmark på en permanent aftale, ikke en lejeaftale?
- Det er utrolig dejligt, og så gælder det nu om at vise træneren og spillerne, at jeg er god nok, og at de kan stole på mig. Det er op til mig. Vi har en god trup, og det har været nemt at falde ind i det. Det er dejligt at være i Danmark igen, og nu har jeg basen ordentligt på plads.

Hvordan beviser du dig over for dem, der tvivler på dig?
- Det gør man bare ved at vise den klub, man er kommet til, at man har et højt niveau. At der var en grund til, at man kom ud. Der er dem, der mener, det er et nederlag at komme hjem og alt muligt. Jeg kan godt se, hvad de mener, men sådan tænker jeg slet ikke på det. Det er en stor mulighed for mig at spille i Midtjylland.

Du har haft fin mål i støvlerne i opstarten. Er det, hvad vi kan forvente af dig?
- Jeg har scoret i fire af fem kampe, så jeg føler mig skarp, og som hele holdet venter jeg bare på at få skudt foråret i gang.

Hvad vi det betyde for dig at hæve pokalen, når sæsonen er forbi?
- Det vil da være en drengedrøm at løfte trofæet. Men der er vidst 16 kampe at spille, så vi må hellere nøjes med en enkelt ad gangen. Så må vi se, hvad der sker.

Læs også:Priske: Integrationen af nye spillere har været problemfri

Læs også:Priske har fået stærkere offensiv: Effektiviteten bliver bedre i foråret

Læs også:Superliga-spørgsmål: Er Brøndby blevet strippet for alle våben?