Superliga

Thorup bringer alt i spil i Esbjerg

Jess Thorup varsler ændringer på Esbjerg-holdet, men hvem, hvad og hvor mange vil Thorup ikke ud med allerede nu.

Jess Thorup blev i dag forfremmet til cheftræner i Esbjerg. Den hidtidige assistenttræner har allerede haft sit første træningspas med den del af Esbjerg-truppen, der spillede mod Randers i går. Derefter er de blevet sendt hjem for at tænke over fremtiden og glemme fortiden.

- Spillerne skal gøre sig klart, hvad de kan bidrage med fremadrettet, og så skal vi sørge for ikke at se tilbage. Vi skal tage fat i den enkelte spiller og sørge for at få banket noget selvtillid ind i ham. Det er lang tid siden, vi har vundet, og det er selvtilliden, der er det største problem lige nu. Men vi har også til opgave at overbevise spillerne om, at de ikke hver især skal ud og redde verden. Vi skal løfte i flok og kæmpe som et hold, siger Jess Thorup til tipsbladet.dk.

Ove Pedersen havde sine tanker omkring holdet, og Jess Thorup har nogle andre. Derfor kan der meget vel ske en række ændringer med Esbjergs hold, og alting ser ud til at være i spil i Superligaens vestligst beliggende klub.

- Enhver træner har sine egne tanker omkring et hold. Ove har sine, og jeg har mine. Der skal nok ske et eller andet, og nu skal jeg sørge for at finde det hold, der kan hjælpe os bedst muligt. Jeg kommer med nye øjne, og jeg håber også, at spillerne ser det her som en ny mulighed for at spille sig ind på holdet, siger Thorup.

Den nære og fjerne fremtid
Især målmandsposten i Esbjerg har været omdiskuteret. Ove Pedersen valgte forud for sæsonen rutinerede Lars Winde fremfor talentfulde Lukas Hradecky. Thorup vil dog ikke gå ud og love hverken Winde eller Hradecky noget som helst nu, og han har heller ingen kommentarer til, hvorvidt Lars Winde fortsat skal være holdets anfører.

På søndag venter så Thorups ilddåb i en ekstremt vigtig kamp i Farum mod FC Nordsjælland. Og Thorup tror på sejr, og han tror på, at han kan redde holdet fri af nedrykning og sikre holdet endnu en sæson i den bedste række.

- Alle kan se, at det er en svær situation, vi er i. Men jeg vil gerne understrege, at vi IKKE har givet op. Vi vil kæmpe til det sidste, og vi har stadig gode muligheder. Faktisk har vi allerede en gylden mulighed på søndag mod FC Nordsjælland, siger Thorup, der foreløbig kun er chef for resten af sæsonen:

- Jeg vil ikke gå ind i spekulationer om en fremtid efter den 30. juni. Det er klart, at alle trænere har et mål og en drøm om at være chef på det højeste niveau. Det har jeg selvfølgelig også. Og jeg er glad og stolt over at få chancen. Først og fremmest ser jeg dog kun frem til sommer, hvor vi vil gøre alt for at redde os, siger Jess Thorup.