Superliga

Utaka vil til udlandet til sommer

OB's nigerianske angriber Peter Utaka melder sig klar til et skifte til en større udenlandsk liga i sommerens transfervindue.

I snart tre sæsoner har Peter Utaka scoret mål for OB, der i august 2008 købte nigerianeren fri af belgiske Royal Antwerp for lidt over to millioner kroner.

I aftes var Utaka i aktion for OB mod Esbjerg, og med Brøndby og FC Midtjylland i svingende form og fem spillerunder tilbage er fynboerne favoritter til igen at vinde sølv, som de har gjort i hver af de tre sæsoner, Utaka har været i Odense.

Læs også: OB-angriber har Premier League-drøm

OB har angiveligt tidligere afvist tilbud på Utaka fra udenlandske klubber, men ifølge Utaka og hans agent skal en transfer meget gerne ske her til sommer.

- Jeg har aftjent min værnepligt her, siger Peter Utaka til Tipsbladet.

- Jeg har været her i snart tre år, jeg har opnået næsten alt, man kan her i Danmark. Jeg har gjort det godt for OB, og jeg har spillet gode kampe og været topscorer. Som indskifter meget af tiden i første sæson lavede jeg 12 mål. Og nu scorer jeg fortsat mål og er på landsholdet. Så jeg vil tage næste skridt. Mine kammerater spiller i langt større ligaer, og jeg ved, at jeg også kan komme dertil, fortsætter Peter Utaka.

Utaka vil meget gerne have, at afgangen fra OB sker på en måde, der gør både ham og den fynske klub tilfreds. For Utaka er glad for byen og klubben og vil have det skidt med, at der kom ballade mellem ham og OB, som han har kontrakt med til sommeren 2012.

- Jeg føler mig klar. Hvis jeg ikke var det, ville jeg ikke have præsteret det, jeg har gjort i OB. Det er også med til at frustrere mig. Jeg er ivrig efter at komme af sted, men jeg respekterer min aftale. Jeg forsøger at være rolig og fokusere på at spille for OB. Jeg kan alligevel ikke tvinge noget igennem, hvis OB ikke vil. Den anden klub skal jo blive enig med OB, siger Peter Utaka.

Ifølge Tipsbladets oplysninger er der ingen aktuelle tilbud eller konkrete henvendelser til OB på Peter Utaka. Utakas agent Sascha Günter meldte i sidste måned ud, at det til sommer er tid til, at Peter Utaka får en ny og større klub.

Peter Utaka har kontraktudløb i sommeren 2012, hvilket gør det kommende sommertransfervindue til sidste mulighed for en større transfer i OB-kassen, med mindre det skulle lykkes fynboerne at få forlænget med nigerianeren.

Læs også: OB mister Utaka til sommer

OB sagde i januar farvel til Roy Carroll, Björn Runström, Caca og Njogu Demba-Nyrén, hvilket  kostede OB penge i form af nogle måneders lønninger til hver spiller for afbrydelse af kontrakten før tid, og som sandsynligvis også vil kunne ses i OB's regnskab, hvor værdien af transferrettighederne på de fire spiller skal skrives ned til nul. I det perspektiv vil en større transfer muligvis ikke være til gene for OB, især hvis fynboerne er klar til at købe eller hente en eller flere potentielle afløsere.

Du kan læse meget mere om Peter Utakas snørklede vej til dansk fodbold, der blandt andet har budt på spændende møder med senere Premier League-stjerner og en familie, der syntes, at fodbold var noget pjat, i Tipsbladet Update, der er på gaden nu. Du kan finde bladet hos din bladforhandler, på Tipsbladets E-avis og som noget nyt på Tipsbladets nye Iphone-applikation, der er gratis at installere.