Superliga

Wieghorst: Bjelland vil udvikle sig

FCN-træner Morten Wieghorst tror, at Andreas Bjelland vil klare sig godt som anfører på banen i stedet for den skadede Nicolai Stokholm.

FC Nordsjælland skal i det meste af den resterende forårssæson eller måske endda hele foråret klare sig uden anfører Nicolai Stokholm, der kom til skade i kampen mod Esbjerg.

FCN ligger nu kun tre point over nedrykningsstregen og skal nu spille med den normale viceanfører Andreas Bjelland som anfører i størstedelen af de resterende 10 spillerunder.

Bjelland, der er anfører på Danmarks U/21-landshold, nyder fuld tillid hos cheftræner Morten Wieghorst, der på ingen måder er nervøs for, om Bjelland kan håndtere opgaven i et presset forår.

- Nicolai er stadig anfører, og så overtager Bjelland som viceanfører bindet for os. Han betyder meget for os, og det er kedeligt, at han er blevet skadet. Vi flytter brikkerne rundt, og Patrice (Bernier, Red.) er på vej tilbage og har noget af den erfaring, Stokholm også har. Ellers er der Søren Christensen og Adu, der også spiller centralt, siger Morten Wieghorst til tipsbladet.dk.

Wieghorst tror ikke, at Bjelland har brug for nogen ekstra vejledning med skiftet fra viceanfører til anfører i de kommende runder.

- Det (diskuterer anførerrollen, Red.) gør vi til hverdag, det ændrer det her ikke på. Bjelland vil lære yderligere af at overtage bindet, vurderer Morten Wieghorst.

Andreas Bjelland fik i efteråret A-landsholdsdebut og har spillet for FC Nordsjælland siden 2009, hvor han skiftede fra Lyngby.