Superliga

Zanka: Den bedste spiller

Mathias "Zanka" Jørgensen nærmer sig et comeback i FCK-trøjen. Men stryger han direkte tilbage i startopstillingen, så snart han er klar?

Mathias "Zanka" Jørgensen er nu så tæt på et comeback, som han kan være. Efter mere end seks måneders skadespause, trænede FC Københavns anfører onsdag for første gang med for fuld kraft.

Læs også: Zanka tæt på FCK-comeback

Efter alt at dømme går der et par uger, inden midterforsvareren igen indgår i betragtningerne til en plads på førsteholdet, og inden da skal han spille en reserveholdskamp eller to. Men hvad sker der så? Kan "Zanka" spille sig tilbage i FC københavns startopstilling, hvor Kris Stadsgaard og Sölvi Ottesen sidder på de to pladser i midterforsvaret? Ifølge hovedpersonen er svaret ja.

- I FC København har det altid været sådan, at den bedste spiller. Og sådan bliver det ved med at være. Så er jeg den bedste, spiller jeg også. Jeg har en klar formodning om, at hvis jeg spiller op til det, jeg kan, spiller jeg også, bedyrer Mathias "Zanka" Jørgensen overfor tipsbladet.dk.

FCK-anføreren, der står overfor sine sidte måneder i FC København inden et skifte til hollandske PSV Eindhoven, ved imidlertid godt, at han skal være på 100 procent af sin ydeevne, inden han har en chance for at slå den ene halvdel af duoen Stadsgaard/Ottesen af. For i modsætning til i sidste sæson, hvor FCK vandt mesterskabet med otte runder tilbage, uddeles der næppe store mængder spilletid til marginalspillere i år.

- Sidste år var der mere plads til at alle kom i kamp til sidst. Sådan ser det ikke ud til, det bliver i år, hvor topstriden er mere tæt, siger "Zanka".

Der er allerede sat en dato på, hvornår Mathias "Zanka" Jørgensen gør comeback i den hvide trøje, men indtil videre holder forsvarsspilleren dén dato for sig selv.