Europa League

FCK-modstander får ny træner igen-igen

Rumænske Cluj har nu ansat den fjerde cheftræner på 14 måneder efter søndagens afsked med portugisiske Toni, der ellers havde ført holdet op på førstepladsen i ligaen. Men i Europa har man kun slået FCK.

Mens FC Købehavn i mange år har haft stor kontinuitet på cheftrænerposten, er forvirringen noget større hos modstanderen i næste torsdags meget vigtige Europa League-kamp i Parken. For i Cluj sidder cheftræneren ikke længe ad gangen.

Selv om man lige nu ligger nummer et i den meget tætte rumænske ligatop, så sagde man i lørdags farvel til cheftræneren Toni, der dermed nåede godt syv måneder i det brandvarme sæde på Dr. Constantin Radulescu Stadion.

»Efter diskussioner i dag mellem ledelsen og cheftræner Antonio Conceicao og hans stab er det i fælles forståelse blevet besluttet at ophæve aftalen mellem klubben og trænerstaben. F.C. CFR 1907 Cluj takker Antonio Conceicao for hans arbejde og specielt for de resultater, han har opnået: Den rumænske pokal, den rumænske Super Cup og den aktuelle position på førstepladsen i kampen om mesterskabet,« lød det i den officielle skrivelse fra klubben, der kort efter ansatte den fjerde cheftræner siden Ioan Andone vandt et sensationelt mesterskab til klubben i 2008.

Andone blev dog fyret tidligt i den efterfølgende sæson, og i hans sted skabte den ukendte italiener Maurizio Trombetta stor succes i Champions League. I ligaen kneb det dog, og det gav tjekken Ales Jindra tre måneder på posten, før Toni altså kom til i april 2009 og fik en to-årig kontrakt, da han sluttede sæsonen godt.

Men i Europa League har det knebet. Cluj har kun vundet den første gruppekamp med 2-0 hjemme over FC København, og efter tre nederlag i træk ligger de ambitiøse rumænere sidst i gruppen, hvilket det nu er op til den 49-årige italiener Andrea Mandorlini at rette op på.

Den tidligere Inter-forsvarer har været i et hav af italienske klubber, men har kun haft et par måneder i Serie A med Atalanta, men Cluj havde succes med ukendte Trombetta og nu tænker man altså italiensk igen.

- Jeg er kommet til Cluj, fordi jeg tror på deres projekt og på deres ambitioner, sagde Mandorlini, der starter jobbet med tre vigtige udekampe.

I morgen onsdag er der pokalkamp i Craiova, søndag står den på topopgør i Vaslui og torsdag skal Cluj så forsøge at komme væk fra sidstepladsen i deres Europa League-gruppen, når FC København tager imod hjemme i Parken i en kamp, som de danske mestre også meget gerne vil vinde.