Europa League

Perez knebent videre i Europa

Twente formåede ikke selv at afgøre tingene.

Det krævede en sejr for Kenneth Perez og hans klub Twente, hvis de skulle være sikre på at gå videre fra puljespillet i Europa League, men det lykkedes ikke Hollands i øjeblikket bedste hold, at besejre Steaua i Bukarest. Hjemmeholdet kom bedst fra start, da Pantelis Kapetanos efter 18 minutter udnyttede en kæmpe fejl af gæsyernes 39-årige målmand, Sander Boschker.

Kort forinden havde heldet ellers været på Twente målmandens side, da Cristian Tanase havde sparket lige på Boschker i en ellers fri position. Heldet tilsmilede igen hollænderne, da de på deres første rigtige afslutning fik bolden i mål.

Ronnie Stams afslutning var muligvis gået forbi columbianske Robinson Zapata i Steaua-målet, men da skuddet også rammer en forsvarsspiller bliver skudet ustoppeligt for målmanden. Selvom Twente skulle vinde fik de aldrig lagt et afgørende pres på hjemmeholdet, der heller ikke syntes at ville så forfærdelig meget.

Derved var Twente nu afhængig af resultatet i Istanbul mellem Fenerbahce og Sheriff. Udeholdet skulle vinde for at sende Twente ud i mørket og selv tage andenpladsen i puljen, som tyrkerne sad sikkert på. Fenerbahce var dog en for hård nød at knække for pengestærke Sheriff fra Tiraspol, der efterhånden har taget patent på det moldaviske mesterskab.

Tyrkerne vandt 1-0 på et mål i første halvleg af Ugur Boral og så kunne Kenneth Perez og kompagni tage tilbage til Holland med en billet til næste runde af Europa League, hvor der trækkes lod fredag.