Spillerforeningen vil ikke acceptere DBU's ultimatum
Foto: Gregers Tycho/Polfoto
Landshold

Spillerforeningen vil ikke acceptere DBU's ultimatum

DBU ønsker at forhandle individuelt med spillerne, men spillerne står sammen og afviser.

Torsdag sætter Dansk Boldspil-Union og Spillerforeningen sig sammen igen for at forhandle, efter det for en uges tid siden kom frem, at DBU og Spillerforeningen ikke kan blive enige om en aftale.

DBU vil have spillerne på landsholdene til at gå 17 procent ned i løn, men det helt store knudepunkt er, at DBU ønsker at lave individuelle aftaler med spillerne, så det bliver nemmere at bruge Daniel Agger, Nicklas Bendtner eller en helt tredje spiller i kommercielle hensyn. Som det er i øjeblikket, skal DBU gennem Spillerforeningen for at lave noget med en spiller, og det led ønsker DBU altså at springe over.

Alle landsholdsboblere på A- og U/21-landsholdet har fået tilsendt et brev, hvor DBU spørger, om spillerne står til rådighed. Spillerforeningen har i dag udsendt en pressemeddelelse, hvor nøgleordet er, at spillerne står sammen.

- Vi har opfordret DBU til at fortsætte forhandlingerne mellem Spillerforeningen og DBU. Vi står sammen om en kollektiv aftaleregulering og agter ikke at underskrive individuelle aftaler med DBU, står der i pressemeddelelsen.

- Vi ser frem til, at forhandlingerne genoptages i morgen, torsdag. Vi har rakt hånden frem til nye forhandlinger og Spillerforeningen har netop fået en aftale i stand med DBU herom, hvilket vi er glade for, står der videre.

A-landsholdets repræsentant og anfører, Daniel Agger, slår i meddelelsen fast, at der skal forhandles kollektivt.

- Jeg er meget tilfreds med det sammenhold og den enighed, der har været blandt både Herre-A, U/21 og Kvinde-A-landsholdets spillere. Vi har holdt fast i, at vi vil have rimelige kollektive aftaler, og det bliver vi ved med, siger Daniel Agger, anfører for Herre-A-landsholdet.

Der står videre i pressemeddelelsen fra Spillerforeningen, at man ikke kan acceptere DBU's ultimatum om individuelle aftaler.