Optakt: FC Midtjylland - FC København
Superliga

Optakt: FC Midtjylland - FC København

Det gælder om at holde hjertet varmt og hovedet koldt, når FC Midtjylland møder FC København søndag aften. Tipsbladet.dk ser frem til en inciterende affære i Herning.

Kampfakta:
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Kenn Hansen
Kampstart: Søndag klokken 19.00
På tv: TV3+
Twitter: #fcmfck

Holdnyt:
FC Midtjylland:

For første gang i forårssæsonen led FC Midtjylland et nederlag, da holdet tabte 1-3 til OB i Odense i søndags. Det har fået snakken til at stige om de berygtede gummiben – hvad end det begreb så end dækker over.

Nederlaget i Odense ændrer dog ikke på FC Midtjyllands styrker og kvaliteter – og på hjemmebane har holdet stadig vundet rub og stub i denne sæson. Seneste nederlag på hjemmebane ligger således næsten et år tilbage. Det var mod… FC København.

Til søndagens kamp har FC Midtjylland fået en række spillere klar, så de nu kun har den normale stamspiller Jim Larsen ude med skade, mens karantæneramte Sylvester Igboun samt reserven Eyolfur Hedinsson er skadesramt. Dog forlyder det, at Kristian Bach Bak vil være ret tvivlsom til kampen, selvom han er udtaget til truppen.

FC København:
Ståle Solbakkens mandskab har haltet efter FC Midtjylland stort set hele sæsonen, men når det handler om skader, er FC København absolut på lige fod med midtjyderne. Til kampen på søndag er det helt sikkert, at seks spillere sidder ude: Kris Stadsgaard, Mikael Antonsson, Bashkim Kadrii, Danny Amankwaa, Youssef Toutouh og Andreas Cornelius er definitivt ude.

Hertil kommer, at Christian Poulsen kun har trænet 20 minutter i denne uger foruden det spilletid han fik i pokalkampen torsdag, der også var hård for FC København. 120 minutter i benene gør ondt, og desuden pådrog Nicolai Jørgensen sig en knæskade, der gør han ikke er med i den trup, som blev udtaget lørdag eftermiddag. Det samme gælder Rurik Gislason.

Så hvad gør FC København? Holdet har alt at vinde i den nuværende situation, mens et nederlag vil gøre sæsonen forbi for Solbakkens mandskab. Til gengæld vil en sejr til FCK åbne guldkampen op, da der i så fald pludselig kun vil være seks point mellem midtjyderne og københavnerne i toppen. Der er for alvor lagt op til en interessant sæsonfinale.

Karantæne:
FC Midtjylland: Sylvester Igboun
FC København: Ingen

Superliga-form:
FC Midtjylland: V-V-U-V-T
FC København: V-V-T-V-V

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-5-1): Dahlin – Römer, Sviatchenko, Banggaard, Lauridsen – Hassan, Poulsen, Sparv, Andersson, Urena – Pusic
FC København (4-4-2): Andersen – Høgli, Nilsson, Zanka, Augustinsson – Olsen, Delaney, Amartey, Sigurdarsson – De Ridder, Felfel

Vidste du, at...:
FC Midtjylland er kun én gang i klubbens levetid sluttet over FC København i Superliga-tabellen. Det var i 2008, hvor FC Midtjylland blev nummer to i Superligaen, mens FC København blev nummer tre.  

Dom:
Det er forårets mest imødesete kamp i dansk fodbold, der finder sted søndag aften i Herning. Kan FC København ryste FC Midtjylland eller tromler Superligaens tophold videre mod guldmedaljerne? Der venter uden tvivl en inciterende affære på MCH Arena, men hvad pokker ender kampen. Det er lige så svært at spå om, som det er at forudse døgnrytmen hos denne skribents nyfødte søn, der blot er to måneder gammel.

Det kunne godt blive en tæt kamp. Det kunne også godt blive målrigt, når man tænker på de to holds tidligere indbyrdes kampe og seneste defensive præstationer. I sidste ende må FC København dog være møre efter torsdagens pokalkamp, så vi byder på 3-2 til FC Midtjylland.

Følg kampen direkte på tipsbladet.dk – klik her