Forandringer i EfB: Direktøren går af og ny sportsdirektør
Superliga

Forandringer i EfB: Direktøren går af og ny sportsdirektør

Det vrimler med nyheder i EfB, der skriver, at klubben henter en ny sportsdirektør, direktøren går af, og at der kommer en kapitalindsprøjtning.

Knap har Esbjerg meddelt, at der kommer en ny hovedsponsor til klubben, før der er en mindre revolution i gang i klubben. EfB henter ny sportsdirektør, direktør Søren Poulsen går af, og så er der blevet tilført 4,5 millioner kroner i klubkassen. 

Esbjerg skriver følgende på klubbens hjemmeside:

- Med virkning fra 1. september ansættes en sportsdirektør med erfaring fra fodbold på internationalt niveau. Den pågældende, der indtil da fortsat har sit virke i en udenlandsk fodboldklub og først vil blive præsenteret i forbindelse med sin tiltræden, vil blive omdrejningspunktet i at fastlægge den fremtidige sportslige struktur.

Det store navn er hentet til EfB med det formål at kunne tiltrække dygtige spillere. 

- Vi har med ansættelsen af Colin Todd fået en meget erfaren og kvalificeret cheftræner, og nu tager vi næste skridt ved at ansætte en sportsdirektør fra udlandet, som nyder stor anerkendelse i fodboldverdenen. Ud over det overordnede ansvar for den sportslige sektor bliver en af hans vigtigste opgaver at sikre størst mulig sikkerhed i rekrutteringen af nye spillere til EfB’s superligahold, siger bestyrelsesformand Kristoffer Jarl Kristensen til Esbjergs hjemmeside. 

Men det er ikke kun sportsdirektøren, der er ny i EfB. En ny direktør skal også hentes til klubben. Søren Poulsen har nemlig valgt at opsige sin stilling i slutningen af august. Til det siger den afgående direktør: 

- EfB befinder sig efter flere vanskelige år i en brydningstid med behov for en ny begyndelse på flere niveauer. På den baggrund vurderer jeg, at det er bedst for både EfB og mig, at der kommer friske kræfter til i ledelsen af selskabet. Jeg har haft en fantastisk tid med mange gode oplevelser, og jeg vil med stor sikkerhed komme til at savne miljøet i fodboldverdenen. 

Kristoffer Jarl Kristensen oplyser, at processen med at finde en afløser er indledt. Det, EfB søger, er en "forretningsorienteret og kommercielt stærk leder, der også har gode kommunikative evner." 

Men det er ikke det eneste, der sker. 

EfB skriver nemlig: 

- For at sikre det økonomiske råderum til at gennemføre de organisatoriske ændringer har en kreds af sydvestjyske erhvervsfolk via deres selskaber besluttet at tilføre EfB 4,5 mio. kroner. Johan P. Hoffmann, Ole Jørgensen og Peter Kristiansen samt Claus Sørensens Fond yder hver en million kroner, og Peter Villemoes bidrager med 500.000 kroner. 

Til det kommenterer Kristoffer Kristensen: 

- Jeg er overbevist om, at når de igangværende processer og organisatoriske ændringer er gennemført, vil vi stå tilbage med et stærkere EfB. Til den tid vil vi gå i dybden med at finde den person, der skal stå i spidsen for bestyrelsen i fremtiden, og hvem der kan erstatte de bestyrelsesmedlemmer, der har valgt at forlade deres post. 

Henrik Præst kommer til at afløse salgschef Henrik Tønder, der er draget til Vejle. Præst får ansvaret for den samlede kommercielle forretning. Præst har erfaring fra indkøbsfællesskabet EfBusiness.

Udover de mange forandringer, der er sket i EfB på særdeles kort tid, skal esbjergenserne også spille Superliga-kamp om kort tid. FC København gæster nemlig Blue Water Arena.