Silkeborg-back om dårlig start: Måske sad der noget i baghovedet
Foto: Anders Brohus/Polfoto
Superliga

Silkeborg-back om dårlig start: Måske sad der noget i baghovedet

Efter syv kampe i årets Superliga var Silkeborg sidst og blot med to point. Siden har klubben taget otte point på fire kampe og ligner et hold, der kan spille op med de fleste.

0-4 hjemme mod Lyngby. 1-5 hjemme mod Viborg FF. 0-3 ude mod FC Midtjylland.

Silkeborg start på denne sæson i Superligaen var ikke just lovende. Klubben havde efter syv kampe tilbage i landets bedste selskab blot raget to point til sig, og flere - det kan vi vidst roligt sige - var allerede klar til at sparke klubben tilbage i den næstbedste række.

Men oprykkerklubben har ikke opgivet så let og står med otte point for de seneste fire kampe og ligger ikke længere sidst i Superligaen. Jo, der er blæst andre og positive vinde over Søholt siden. Nu vil SIF med en sejr over FC Nordsjælland fredag aften gå forbi AGF og op som nummer ni.

Den dårlige start var dog alligevel markant, og for en spiller, der kom til klubben, var det også en stor undren, hvorfor det gik så galt til at starte med.

- I starten tænkte jeg, at jeg kom til et hold, som har vundet meget og gjort det godt 1. Division, hvor klubben rykkede op fra. Så der var masser af selvtillid og tro på tingene. Og jeg kom til en klub med et skærpet konkurrencemiljø. Derfor overraskede det mig lidt, at lidt af det virkede, som om det forsvandt, da vi gik ind til kampene i Superligaen, siger Mikkel Cramer til tipsbladet.dk og forklarer:

- Der har været nogle tidligere situationer med Silkeborg i Superligaen, og måske har det siddet i baghovedet. Altså som hold skulle vi jo bygge videre på noget, der gik godt, så det undrede mig lidt. Men vi er kommet os over den periode, og jeg synes, det er ud over stepperne nu. Det har været en fed forvandling at have været med til. Det der med at spille i Superligaen nu, hvor vi er gået fra, at jeg tænkte 'hvor er den selvtillid henne, som folk burde have', til at se folk er rykket tættere sammen i bussen. Det er bare de små marginaler, der gør, at det tipper over til ens fordel, og nu er det jo blevet sjovt, siger han.

I forrige sæson var Silkeborg også i Superligaen, men formåede ikke at vinde en Superliga-kamp før i foråret. Et helt efterår gik, uden at SIF vandt en kamp. Og det er det, der måske har siddet i baghovedet.

Men ikke for Mikkel Cramer, der før sæsonen rykkede fra Skive til Silkeborg. Derfor har det også været vigtigt for ham, at SIF fik en sejr og fik vist, at klubben kan begå sig.

- Det har været fedt med nogle sejre, fordi vi i de foregående kampe har fået øretæver af nogle hold, vi skulle måle os med. Jeg har også kunnet fornemme på de andre, at de gerne vil give noget til tilskuerne. Nu har jeg jo ikke været her så længe, så jeg ved det ikke med sikkerhed, men det er jo noget, der giver en god oplevelse i byen og for fansene og alle, der har et forhold til klubben. Det er noget, der betyder, at man betaler lidt tilbage, siger Mikkel Cramer.

Og så handler det i fredagens kamp mod FC Nordsjælland om at udnytte mulighederne og samtidig holde et spilstærkt og hurtigt FC Nordsjælland-hold fra fadet.

- Vi skal fortsætte med at gøre det, vi har gjort de sidste par kampe. Men det er klart, at når vi er foran 3-1 mod AaB som sidst, så nytter det ikke, at vi lukker dem ind i kampen. Så vi skal være cool og ikke lukke FCN ind. Selv om de også har haft en hård periode, vinder de alligevel 3-0 hjemme sidst. Det er et pasningsstærkt og ungt hold, så det er et hold, vi skal matche på alle parametre, siger Mikkel Cramer og slår fast:

- Vi går efter tre point, men altså, det vil heller ikke være håbløst med kun et point. Så holder vi fortsat snor i FC Nordsjælland, siger han.

FCN ligger nemlig med 11 point på 11.pladsen og for 11 kampe, mens SIF ligger et point bag og en placering bag fredagens modstander.