FC Københavns ubesejrede centerforsvar
Foto: Lars Poulsen/Polfoto
Superliga

FC Københavns ubesejrede centerforsvar

Siden Mathias ”Zanka” Jørgensen og Erik Johansson blev sat sammen i centerforsvaret, har duoen ikke prøvet at tabe, når de sammen spiller fra start for FCK. 29 kampe i træk uden nederlag er de nu oppe på.

Der var Brede Hangeland og Michael Gravgaard i 2006, der var Mathias ”Zanka” Jørgensen og Mikael Antonsson i 2010, og der var Olof Mellberg og Ragnar Sigurdsson i 2013.

Listen over FCK-forsvar i Champions League tæller flere store navne, men på papiret har klubben aldrig haft et stærkere centerforsvar end det aktuelle med ”Zanka” og svenske Erik Johansson. For siden de to blev sat sammen for første gang den 28. februar i år i hjemmekampen mod Esbjerg, har FCK ikke tabt, når den duo har spillet fra start.

Men selv om det nu er blevet til 29 kampe uden nederlag for de to, og selv om FCK har spillet til nul mål imod i 16 af de opgør, vil manager Ståle Solbakken ikke uden videre kåre dem til den bedste forsvarsduo i hans tid i klubben.

- Det er altid svært at sammenligne, for forsvarene har jo forskellige styrker og spidskompetencer, men de to er måske de bedste med bolden. De har ikke Gravgaards og Hangelands ekstreme hovedspil, men ellers har de hele pakken. Og de passer godt sammen. Hvis modstanderen tager den ene ud af opspillet, så bliver der plads til den anden, siger Ståle Solbakken til Tipsbladet.

Men hvad mener anfører Delaney om de to ”spielmacher-typer” i forsvaret, og hvad tænker Erik Johansson og Mathias ”Zanka” Jørgensen selv om deres samspil i defensiven og den flotte statistik?

Læs mere: Tipsbladet er på gaden igen, blandt andet med fokus på FC Københavns Champions League-opgør mod Club Brugge. Køb Ekstra Bladet fredag.

Vil du læse Tipsbladet direkte på din computer, tablet og mobil kan du købe det digitalt her.

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver tirsdag og fredag i tre måneder for kun 125 kroner per måned.

Læs mere og bestil på https://www.abonnement.ekstrabladet.dk/kampagner/tipsbladet-tir-plus-fre/

I Tipsbladet fredag finder du også
Eksklusivt interview med Michael Laudrup om trænerrollen
Den store historie om Superligaens tilskuertal
Portrættet af Liverpools Sadio Mané
Eksklusivt interview med Jannik Vestergaard om Lewandowski og mødet med Polen
Interview med Brøndby IF's Benedikt Röcker
Analyse: FCK's optur og de små CL-holds nedtur
Analyse: Bliv klar til braget Italien-Spanien
Champions League-analyse