Fra 7-0 til 1-0: Brøndby sejrede efter fælt drop

Brøndby vandt 1-0 over AGF søndag aften. Aleksandar Jovanovic forærede hjemmeholdet sejren med et fælt drop i anden halvleg.

Tipsbladet.dk på Brøndby Stadion

De fleste kan huske, hvordan det gik, da Brøndby IF og AGF senest tørnede sammen. Det gik riv-rav-ruskende galt for AGF. Det gik så galt, at spillere, trænere og ledere dagen efter måtte ud og sige undskyld til fansene.

Søndag var det hævnens time for århusianerne, da 0-7-nederlaget skulle revancheres på Brøndby Stadion mod et hjemmehold, der bestemt har været til at tale med på det seneste.

Missionen lykkedes ikke for AGF, der led endnu et nederlag til Brøndby, men det så noget pænere ud denne gang. Hjemmeholdet vandt 1-0 og fik mere eller mindre sejren foræret af AGF-keeper Aleksandar Jovanovic.

Den første store chance i kampen faldt efter syv minutter. Marcos Urena, der overraskende var blevet valgt til startopstillingen frem for Teemu Pukki, lurede på sit første mål for Brøndby, da  han tog et dybt løb bag AGF-forsvaret, men den tidligere FC Midtjylland-spiller afsluttede over mål.

Det blev dog ikke noget vink med en vognstang om en underholdende første halvleg. Faktisk var chancen til Marcos Urena noget nær det eneste at skrive hjem om fra de første 45 minutter, der var en taktisk præget omgang, hvor AGF stod defensivt og lod det være op til Brøndby at svinge dirigentstokken. Og det gjorde værterne yderst ringe.

Anden halvleg var kun få minutter gammel, da AGF var centimeter fra at straffe Brøndby for en skidt præstation. En velspillende Kasper Junker fandt en fremadstormende Daniel A. Pedersen, der fik prikket til bolden for snuden af Frederik Rønnow, men stolpen reddede for hjemmeholdet.

Der var ikke meget pænt at sige om Brøndby på dette tidspunkt af kampen, men alligevel lykkedes det de blå-gule at bringe sig foran efter 55 minutter. Hany Mukhtar modtog bolden lidt udenfor feltet, og herrfa sendte han den i kassen forbi AGF-keeper Aleksandar Jovanovic, der så helt håbløs ud i situationen. 1-0 til Brøndby.

Det blev ikke uventet det afgørende moment i en chancefattig kamp. Efter scoringen kunne Brøndby spille lidt mere afslappet, og gæsterne, der var sat meget defensivt op og måtte undvære Morten "Duncan" Rasmussen formåede ikke for alvor at presse hjemmeholdet. Indskiftede Stephan Petersen kan dog ikke sige sig fri fra at skylde en scoring.

Dermed endte en meget lunken forestilling med en 1-0-sejr til Brøndby.

Og AGF slipper for at undskylde noget i morgen. Det skulle da lige være Aleksandar Jovanovic.