Video : Tipsbladet
Superliga

Lars Lungis taktiske Esbjerg-oplæg: Kompakthed og positionering

Opstarten i Esbjerg byder på velkomst til to spillere, der skal sættes ind i taktikken. Her vil Lars Lungi Sørensen have fokus på kompakthed og positionering.

Som i så mange andre Superliga-klubber har fysisk træning præget forårets opstart, men i morgen begynder kamptræningen for Esbjerg, når de i en træningskamp møder AC Horsens. Til den kamp får begge af holdets nye spillere, højrebacken Otar Kakabadze og venstrebacken Konstantinos Tsimikas, spilletid.

Ud over at de to spillere får deres uofficielle debut for klubben, skal træningskampen også bruges på at skabe taktisk fremgang i forhold til, hvordan cheftræner Lars Lungi Sørensen gerne vil spille fodbold.

- De nye spillere vil gerne lytte og lære i forhold til, hvad vi gerne vil som hold. Fysisk og fodboldmæssigt ser de fine ud og er klar til kamp. Mod AC Horsens vil jeg for hele holdet gerne se tegn på det, vi har øvet i de første træninger: Kompakthed og positionering, når vi har bolden. Og så skal spillerne bare være på, som jeg forventer af dem i enhver kamp, siger Lars Lungi Sørensen til klubbens hjemmeside.

Esbjerg har fem træningskampe, før de skal på træningslejr. Den tur går til spanske Campoamor, hvor de møder CSKA Moskva og FC Dacia Chisinau.

De i alt syv træningskampe skal bruges om opvarmning til når det går løs om point. Esbjerg har første Superliga-kamp i 2017, når de den 17. februar på hjemmebane mod SønderjyskE.