Ajax-direktør støtter Nicolai Jørgensen: Forbyd kunstgræs i Holland
Foto: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
Benelux

Ajax-direktør støtter Nicolai Jørgensen: Forbyd kunstgræs i Holland

I hollandsk fodbold er debatten godt i gang omkring kunstgræs. Nicolai Jørgensen sagde i søndags, at kunstgræs er noget lort, og Ajax' sportsdirektør, Marc Overmars, vil nu have underlaget gjort forbudt i Holland.

I Danmark kommer der fra den kommende sæson til at være to Superliga-hold, der spiller deres hjemmekampe på kunstgræs, og mens der i Danmark altså er en stigning i antallet, diskuteres det flere steder i udlandet, om underlaget helt skal forbydes.

For eksempel i Sverige, hvor IFK Göteborg har anlagt en hybridgræsbane, der har høstet succes, og som har fået flere aktører til at foreslå, at det nu skal være forbi med kunstgræs. Hybridgræs blander almindelig græs og kunstgræs og gør altså, at man får fornemmelsen af en rigtig græsbane, samtidig med at man får slidstyrke og holdbarhed, som kunstgræs giver.

Også i Holland er kunstgræs til diskussion.

Flere arenaer i Holland benytter kunstgræs som underlag, blandt andet Roda, ADO Den Haag og Excelsior, og netop underlaget i Excelsior fik i søndags Nicolai Jørgensen til at sige, at 'kunstgræs er noget lort'.

Nicolai Jørgensen sagde det, efter Feyenoord havde vundet det hollandske mesterskab med en sejr på 3-1 hjemme over Heracles. Ugen forinden havde holdet tabt med 0-3 i Excelsior.

Og faktisk er Jørgensen ikke den eneste, der er træt af et kunstigt underlag. Ajax' sportsdirektør, Marc Overmars, vil det til livs.

- Vi er af den mening, at det skal være et krav for at få licens (at der spilles på græs, red.) Det er essentielt at lade talenterne træne og spille på græs, siger Overmars til De Telegraaf.

PEC Zwolle er en af de klubber, der benytter kunstgræs på stadion, og træner Ron Jans hævder, at det vil blive en dyr omgang, hvis stadion og træningsanlæg skal omdannes til almindeligt græs.

Overmars fastholder dog.

- Er deres klub 107 år gammel? Hvad spillede de på af underlag for 102 år siden?, spørger Marc Overmars retorisk, fordi han selvfølgelig ved, at holdet for 102 år siden spillede på almindeligt græs.

Diskussionen om kunstgræs i Holland har tidligere været et emne, som er blevet debatteret heftigt, og det lader nu til, at Nicolai Jørgensen har åbnet for diskussionen igen.

I Danmark er det fra den kommende sæson FC Nordsjælland og Silkeborg IF, der spiller på kunstgræs.