Durmisi glæder sig til ferie: En mentalt hård sæson
Foto: Denis Doyle/Getty Images
Landshold

Durmisi glæder sig til ferie: En mentalt hård sæson

Den danske venstre back Riza Durmisi har været plaget af sygdom og skader i denne sæson, hvor han har spillet på et højt niveau for den spanske klub Betis. Nu ser han frem mod to landskampe, inden der venter en velfortjent ferie.

Det danske fodboldlandshold står foran en meget vigtig opgave, når holdet lørdag den 10. juni møder Kasakhstan på udebane i VM-kvalifikationen. For venstre back Riza Durmisi bliver den kamp også sæsonens sidste, inden han kan tage på en velfortjent ferie og lade batterierne op frem mod endnu en krævende sæson i spansk fodbold

Riza Durmisi, 23 år, skiftede for et år siden Brøndby og Danmark ud med Real Betis og Spanien. Skiftet har været godt for landsholdsbacken, der i Betis er fast mand og tilmed er blevet rygtet til større klubber som Liverpool, uden at der dog har været noget konkret i det.

Men det har også været en hård sæson for Durmisi, der har kæmpet med helbreddet og kommer til at spille de to kommende landskampe - testkampen mod Tyskland tirsdag og altså opgøret mod Kasakhstan lørdag den 10. - med baglårsproblemer, så ikke overraskende ser den Brøndby-udviklede back frem til at kunne restituere og tømme hovedet.

- Det har været en mentalt hård sæson. Jeg havde en skade (i knæet, red.), der generede, og jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre ved det. Jeg fik behandling udefra, og det hjalp, men så blev jeg efterfølgende (og var blandt andet indlagt på hospitalet en kort periode, red.)

- I fodbold handler det bare om at have den mentale tilstand i orden, og så gælder det om at give den gas. Jeg elsker bare at spille fodbold, og jeg vil bare ud på banen og spille, siger Riza Durmisi til tipsbladet.dk.

Danskeren indrømmer, at han kører på pumperne, men han er klar til at give alt. Åge Hareide sagde i forbindelse med udtagelsen til landsholdet i sidste uge, at han kunne ville have friske folk i sin trup, og Durmisi er akkurat frisk nok til at runde sæsonen af med landskampe.

- Jeg giver lige det sidste, og så er jeg også sikker på, at det nok skal gå. Vi skal have en sejr. Indstillingen i mit hoved er, at vi skal have en sejr mod Kasakhstan, og så er jeg egentlig ligeglad med, hvordan vi spiller. Og så skal jeg på ferie, siger Riza Durmisi, der ikke lige var orienteret om, at stadion ligger tæt på grænsen til Kina, at flyveturen er lang, og at der er fire timers tidsforskel på Danmark og Kasakhstan.

- Vi bliver bare nødt til at være professionelle og tage det, som det kommer. Vi kan ikke gøre andet.

Selv om den danske landsholdsspiller er mærket af en baglårsskade og af samme årsag har meldt afbud til U21-EM om små tre uger, får han næsten fornyet energi, når snakken falder på det at træne i Brøndby for tiden. Dels fordi det er tæt på familien, dels fordi det er vante omgivelser, hvor han altså spillede som dreng og frem til sidste år, hvor han blev solgt.

- Det er dejligt at se min mor, min far, min lillebror og mine venner. Jeg havde glædet mig meget til at komme ud i den store verden, men man savner det her. Man glemmer lidt, hvad det egentlig betyder, siger Durmisi, der dog har fået plads i budgettet til at flyve familien til Sevilla, hvis de har lyst.

- Der er ingen tvivl om, at der er flere penge der end herhjemme i Danmark, men det er jo ikke det, det handler om. Det handler om at have et godt helbred, og for mig er det også vigtigt at nyde at spille fodbold, ellers kan det være lige meget.