Optakt: FC Helsingør - OB
Superliga

Optakt: FC Helsingør - OB

Helsingør får taget sin Superliga-mødom mandag aften, når cirkusset kommer til byen for første gang. Kan FC Helsingør levere en overraskelse på banen?

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Helsingør Stadion
Dommer: Peter Munch Larsen
På TV: TV3 Sport 1
Hashtag: #fchob #sldk

Holdnyt:
FC Helsingør:
Christian Lønstrups oprykkere tabte i premieren til Hobro IK, men FC Helsingør var ganske godt med i opgøret. Et par dumme personlige fejl kostede dyrt for Helsingør, der under alle omstændigheder ikke fik rokket ved indtrykket af, at det meget vel kan blive en lang sæson for sjællænderne. 

FC Helsingør har i ugens løb hentet Mark Leth Pedersen, og dermed er der for alvor ved at forme sig et Superliga-hold i Holger Danskes by. Nu skal det blive spændende at se, hvor langt klubben kan drive det. Adnan Mohammed har fået sin spillertilladelse på plads, og han indgår derfor i truppen sammen med Mark Leth Pedersen.

FC Helsingør er uden Johannes Ritter og Jonas Henriksen, der begge sidder over med skader.

OB:
Fynboerne vil i top seks i denne sæson, men det startede skidt for OB, der led et hjemmebanenederlag til FC Nordsjælland i premieren. Dermed er det endnu vigtigere for Kent Nielsens mandskab at hive en sejr i land i runde to mod FC Helsingør. 

Mens OB ikke kunne glæde sig over resultatet i den første kamp, var der dog trods alt også lys i mørket, og der er ingen tvivl om, at fynboerne nok især er glade for, at Anders K. Jacobsen kom på måltavlen. Kan han finde sit gamle jeg, får OB en helt ny spiller.

Jacob Barrett var også skadet til premieren, og han når ikke at blive klar til dette opgør. Joan Simon Edmundsson og Jeppe Tverskov er blevet ramt af skade og er ikke med i truppen, hvor Rasmus Festersen er med. Han er dog tvivlsom, skriver OB på sin hjemmeisde. Jens Jakob Thomasen er tilbage i truppen, og det samme er Kenneth Emil Petersen, der sad over i første runde med karantæne.

Karantæne:
FC Helsingør: Ingen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Helsingør (3-5-2): Bruhn - Henriksen, Holm, Fisch - Olsen, Aaquist, Køhler, Basse, Bay - Larsen, Riel

OB (4-4-2): Grytebust - Desler, Tingager, Petersen, Barrett - Nielsen, Izunna, Thomasen, Jönsson - Jacobsen, Helenius

Profilen:
Det vrimler ikke med Superliga-erfaring i FC Helsingør-truppen, men Christian "TK" Køhler er alligevel en af de spillere, der har prøvet det før. Midtbanespilleren, der er ganske ny i FC Helsingør, har spillet 26 Superliga-kampe for FC Nordsjælland, og der er ingen tvivl om, at han får en vigtig rolle for oprykkerne i denne sæson.

Vidste du, at..:
FC Helsingør blev stiftet i 2005, og dermed er oprykkerne den yngste klub i Superligaen. 

Dom:
På papiret har OB selvsagt et bedre hold end FC Helsingør, men der er lagt op til en festlig mandag i havnebyen, når Superligaen-cirkusset for første gang kigger forbi. Det vil uden tvivl give FC Helsingør nogle ekstra procenter, og vi tipper, at det vil være nok til at skabe en stor overraskelse i mandagskampen. 1-0 til det underitppede hjemmehold.

Seneste indbyrdes kampe, form og tabel: