Det lærte vi af Superligaen: Potentialet i Midtjylland er enormt
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Det lærte vi af Superligaen: Potentialet i Midtjylland er enormt

10. spillerunde i Superligaen er tæt på at være overstået, og vi kigger tilbage på weekendens kampe, hvor der var flere interessante ting, vi lærte.

Opdateret tirsdag klokken 9.45

FC København fortsatte de fornemme takter med en sejr over Silkeborg IF, og Brøndby IF vandt endelig en kamp på udebane, da Hobro blev nedlagt 2-1 i "skoven". Det blev ligeledes en god weekend for AaB, OB og AC Horsens, der noterede sig for tre point.

Gassen ser ud til at være gået lidt mere af ballonen i FC Nordsjælland, der på hjemmebane mod SønderjyskE formøblede tre stensikre point og måtte nøjes med et enkelt. Farum-klubben er dog fortsat at finde på førstepladsen.

Lad os se nærmere på hvad vi lærte af kampene i Superligaen.

FC Midtjylland har et uhyggeligt godt hold

Når det spiller for FC Midtjylland, er det et uhyggeligt hold at møde. Det fik Hobro IK at føle i forrige runde af Superligaen, hvor oprykkerne blev sendt hjem med et nederlag på 5-1, og mandag aften var det AGF, der på egen bane tabte med hele 0-3.

Defensivt har der været problemer for FC Midtjylland, og trods et clean sheet er det stadig her, klubben har sine problemer, omvendt er offensiven utrolig spændende, og FC Midtjylland har store, store kvaliteter foran kassen. Paul Onuachu, Jakob Poulsen og Marc Dal Hende scorede mod AGF, og i sidste uge var det et hattrick fra Alexander Sørloth, der sænkede Hobro.

Der er mange tangenter at spille på for FC Midtjylland, og kan Jess Thorups mandskab holde dampen oppe i det nye 3-4-3 system, er holdet mesterskabsaspiranter i denne sæson. Indtil videre ser det spændende ud med det nye udtryk, holdet har.

Potentialet er i hvert fald enormt.

Brøndby-komplekset fik ikke for alvor næring

For godt 10 år siden havde Brøndby IF gang i et af de største udebanekomplekser, der er set i dansk fodbold. I 25 kampe lykkedes det ikke de blå-gule at vinde på fremmed græs, før det blev til en 2-1-sejr over Viborg FF den 6. oktober. 2007. I øvrigt på to mål af Martin Retov, der er nuværende assistenttræner i Brøndby.

Brøndby IF har på det seneste flirtet med et nyt udebanekompleks. Hvis man medregner sidste sæson, var Brøndby nået op på syv udekampe i Superligaen uden en sejr, og udekampene mod VPS og Hajduk Split i Europa League-kvalifikationen bød også på nederlag, men i ottende forsøg lykkedes det mod Hobro IK.

Søndag vandt Brøndby 2-1 over nordjyderne i den famøse skov, og man skal nok ikke undervurdere den mentale betydning af endelig at få en sejr på fremmed græs. Kamil Wilczek blev matchvinder for Brøndby i sejren, som var fuldt fortjent.

Det fusede hurtigt ud for Randers FC

Hvis man troede, at den flotte sejr over AGF på udebane ville give Randers FC det løft, klubben har så hårdt brug for, tog man fejl. Søndag lignede kronjyderne sig selv igen - ja, de så vel nærmest endnu værre ud end før.

OB vandt 3-1 over Randers FC i søndagens kamp, og al ære til fynboerne, der leverede en af de bedste præstationer i denne sæson, men det ændrer ikke på, at gæsterne så meget dårlige ud. Momentvis i kampen var Randers FC i opløsning, og spillerne virkede blottet for selvtillid. 

Randers FC havde hele midterforsvaret i karantæne, og så kan det selvfølgelig ske, at man taber til et godt hold som OB. Det er isoleret set ikke nogen katastrofe, men modløsheden undervejs i anden halvleg var bekymrende. Hvor sejren over AGF var et stort skridt frem, er Randers FC nu rykket et skridt tilbage igen.

Spillet tager form i AaB

En klub, der virker til at være på rette vej, er AaB.

Nordjyderne har ikke været prangende i denne sæson, men faktum er, at holdet er det i Superligaen, der er inde i den længste stime uden at tabe, og søndag var der for alvor lovende takter fra Morten Wieghorsts mandskab.

De forsvarende bronzevindere fra Lyngby blev besejret med 3-1 på hjemmebane, og dermed viste AaB sig igen frem som et stærkt hjemmehold, der kan lave mål - præcis som i de "gamle dage".

Særligt første halvleg var opløftende set med AaB-briller. Spillet flød i offensiven, og der var mange gode ideer og initiativer på den sidste tredjedel af banen. Der blev skabt chancer, og der blev scoret mål. I anden halvleg var det ikke helt så godt, men stadig nok til en sikker sejr over Lyngby. AaB er til at kende igen.

Og så var det i øvrigt værd at bemærke, at nordjyderne ser ud til at have fået en rigtig dygtig keeper i Jacob Rinne.