Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC Helsingør - AGF

FC Helsingør har tabt tre i træk, men det er i AGF, at der bliver talt om krise og trænerkontrakter. Hvem vinder fredag i Helsingør?

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 18.00
Spillested: Helsingør Stadion
Dommer: Sandi Putros
På TV: TV3 Sport 1
Hashtag: #fchagf #sldk

Få en bonus på 1.000 kr. hos bwin og spil på kampen

Holdnyt:

FC Helsingør:
Det begynder efterhånden at se lidt sort ud for oprykkerne, der ellers stod med to sejre efter fire spillerunder. Det er siden kun blevet til tre point, og de seneste tre kampe i træk er blevet tabt. Det betyder, at en midterplacering nu er skiftet ud med status som nummer 13. 

Oprykkernes træner Christian Lønstrup har efter det seneste nederlag mod AC Horsens erkendt, at der mangler rutine og kløgtighed på holdet, der er blevet straffet for personlige fejl i flere kampe.

Men Christian Lønstrup er fortsat ikke der, hvor det kun handler om at gå efter det ene point med et meget defensivt udgangspunkt. Han vil gerne præstere med de kvaliteter, holdet tidligere har vist i forhold til godt boldspil og kvikke fødder i offensiven.

Til kampen mod AGF fredag må han dog formentlig se bort fra Johannes Ritter, der først er på vej tilbage efter en skade. Samt Ricki Olsen, der er ude med karantæne. 

Tror du, at AGF kommer tilbage på sejrskurs, kan du spille det til odds 1.72 hos bwin - klik her

AGF:
Armene var hævet over hovedet, da AGF i forrige runde vandt med 2-1 ude over FC Nordsjælland, men nu er stemningen vendt igen. Nederlag til 1. divisions-holdet FC Fredericia i DBU Pokalen og senest en afklapsning på eget græs på 0-3 til FC Midtjylland er årsagen.

Fokus bliver mere og mere rettet mod træner Glen Riddersholm og hans fremtid i AGF, hvor kontrakten kun løber ni måneder endnu.

Den eneste vej ud af den spiral er at finde ind i en stime af godkendte resultater. Der er slet ingen tvivl om, at alt andet end sejr fredag aften i Helsingør kun vil blæse yderligere til krisesnakken og varmen i trænersædet. 

Martin Spelmann sidder ude med karantæne, mens Alexander Juel Andersen er lyskeskadet. Daniel A. Pedersen er ikke med i truppen, for han er kun lige vendt tilbage til træningsbanen efter sygdom. 

Karantæne:
FC Helsingør: Ricki Olsen
AGF: Martin Spelmann

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (3-5-2): Bruhn - Henriksen, Holm, Fisch - Mohammad, Køhler, Holst, Olsen, Basse, - Akharraz, Mortensen

AGF (4-4-2): Jovanovic – Mikanovic, Kanstrup, Juelsgård, Møller – Sana, Amini, Guira, Ankersen - ”Duncan”, Junker

Profilen:
Da klokken var 23.30 på transfervinduets sidste dag var André Riel endnu FC Helsingør-spiller, men en halv time senere var han ny mand i AGF. Den 27-årige angriber havde på det tidspunkt scoret fire kasser for oprykker-klubben i sæsonens indledning og blev hentet til Aarhus for at fortsætte den stil.

Men indtil videre er scoringerne udeblevet, og det har i det hele taget været meget småt, hvad det er blevet til af store chancer for den nye mand i angrebet.

I AGF holder man fast i, at André Riel er scoutet godt og grundigt, og at man er sikre på, at han kommer til at passe ind. Et passende sted at bevise det kan være på hans gamle hjemmebane i Helsingør fredag aften.

Vidste du, at..:
Det er to for tiden ganske gavmilde forsvar, der mødes fredag. FC Helsingør har i de seneste fire kampe - inklusiv DBU Pokalen  - lukket hele 12 mål ind, mens AGF i de seneste fem spillede kampe har måttet hente bolden ud af nettet 10 gange.

Dom:
FC Helsingør lider under den manglende rutine og dalet mod Superligaens bund. Nu møder de et såret AGF-hold, der uden tvivl kommer til at sætte sig igennem på fysikken - et våben, der flere gange i sæsonen har vist sig som noget af det holdet gør bedst.

Og den fysiske kamp om midtbanen kan meget vel blive det udslagsgivende, og på trods af den opblussede krisestemning i og omkring AGF er Aarhus-holdet også her det stærkeste.

Det bliver formentlig ikke kønt, men det ender med en AGF-sejr i Helsingør. 2-1 til det gæstende hold fra Aarhus.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: