Herrelandsholdet støtter Kvindelandsholdet: Vil have DBU tilbage til forhandlingsbordet
Lars Rønbøg / Contributor
Landshold

Herrelandsholdet støtter Kvindelandsholdet: Vil have DBU tilbage til forhandlingsbordet

På vegne af Herrelandsholdet fortæller anfører Simon Kjær, at Herrelandsholdet bakker op om Kvindelandsholdet, og opfordrer DBU til at genoptage forhandlingerne med spillerne

DBU har meddelt det svenske fodboldforbund, at Kvindelandsholdets kamp mod Sverige på fredag ikke kan afvikles, da spillerne ikke er mødt op i landsholdslejren. De vil ikke spille kampen uden en permanen aftale med DBU, der omvendt nægter at forhandle med spillerne og Spillerforeningen så kort op til kampen.

Men nu opfordrer en markant stemme DBU til at gøre netop det. Til Ritzau fortæller Simon Kjær på vegne til Herrelandsholdet, at de gerne ser forhandligerne genoptaget. Og at de frygter at det vil gå ud over dansk fodbold som helhed.

- Vi på herrelandsholdet vil gerne igen udtrykke vores støtte og opbakning til kvindelandsholdet - vi står sammen med dem og vil gerne opfordre til, at DBU mødes med spillerne og finder en løsning.

Spillerne på Kvindelandsholdet sidder ifølge Kjær klar til at forhandle med DBU. Han håber stadig på, at der kan laves en aftale mellem parterne inden kampen mod Sverige på fredag. Således at konflikten ikke får konsekvenser for kvindelandsholdet eller dansk fodbold generelt.

Selvom DBU har meddelt det svenske fodboldforbund, at kvindelandsholdet ikke stiller op, vil man ikke kunne tale om konsekvenser før UEFA og FIFA aflyser kampen. Det er nemlig kun dem, der har magten til at gøre det. Det er også dem, der skal vurdere hvilke konsekvenser, det skal have, hvis kampen ender med ikke at blive spillet.