Mbappé smadrer rekord: Vinder Golden Boy i suveræn stil
Foto: Mike Hewitt/Getty Images
Generelle

Mbappé smadrer rekord: Vinder Golden Boy i suveræn stil

Med 291 point ud af 300 mulige har Kylian Mbappé netop vundet Golden Boy-prisen, som uddeles til Europas bedste spiller under 21. Det er rekord for kåringen.

Han var favorit fra begyndelsen, og man må sige, at resultatet afspejler den favoritværdighed. Kylian Mbappé har mandag morgen vundet avisen Tuttosports Golden Boy-pris, der hvert år uddeles til den bedste spiller under 21 i Europa.

Prisen uddeles på baggrund af 30 udvalgte journalisters stemmer, og som Tuttosport skriver, at modtog Mbappé en lavine af stemmer: 291 ud af 300 mulige. Det er der ifølge avisen ikke nogen af de andre gyldne drenge, der har været i nærheden af.

Årets kåring er i det hele taget en god en af slagsen for Frankrig, da landsmanden og den skadede Barcelona-spiller Ousmane Dembelé kom ind på andenpladsen foran Manchester Citys Gabriel Jesus. Samtidig lægger Frankrig sig i spidsen med flest kåringer; Mbappé var den tredje franske vinder i prisens 15 år lange levetid. De andre var Paul Pogba og Anthony Martial.

Kylian Mbappé bragede igennem for AS Monaco i sidste sæson, hvor han med 26 mål og 14 oplæg i 44 kampe var en væsentlig årsag til, at holdet vandt det franske mesterskab og nåede semifinalerne i Champions League. Denne sommer skiftede han så til Paris Saint-Germain, og han har lagt ud med fire mål og fire oplæg i 11 kampe for PSG.

Den 18-årige franskmand afløser Renato Sanches som Golden Boy-vinder. Prisen er tidligere gået til navne som Wayne Rooney, Sergio Agüero og Lionel Messi.